Story

AI in de SEO wereld: hoe gebruik je het?

In de huidige digitale wereld speelt Artificial Intelligence (AI) een grote rol in de manier waarop bedrijven werken. Ook in de marketingsector heeft AI een grote impact, van geautomatiseerde advertenties tot slimme contentcreatie. SEO is een van de gebieden waar AI grote veranderingen teweegbrengt. Bij 050media zijn we pioniers in het integreren van AI om SEO-processen te optimaliseren en te versnellen.

Wat is AI in SEO?

AI in SEO verwijst naar het gebruik van machine learning en geavanceerde algoritmen om processen zoals contentcreatie en linkbuilding te automatiseren en te verbeteren. Een van de meest opvallende technologieën in dit domein zijn Custom GPT’s. Deze AI-modellen kunnen worden getraind op specifieke taken, zoals het helpen bij het schrijven van SEO-teksten die zijn afgestemd op de behoeften en de toon van een merk. Maar ook op alle eisen waar een goede SEO-tekst aan moet voldoen. Custom GPT’s bieden een zeer waardevol handvat aan onze schrijvers bij contentcreatie en optimalisatie.

 

Efficiëntieverbetering met AI

Bij 050media hebben we de kracht van Custom GPT's ingezet om twee principes van de SEO-afdeling te optimaliseren: de on-page content optimalisaties en het linkbuilding proces.

 

On-page optimalisaties

Voor elke klant bouwen we een eigen GPT die getraind is om de specifieke eisen en tone of voice te begrijpen. Zo’n GPT kan SEO-teksten genereren die perfect aansluiten bij de zoekintenties en branding van de klant. Deze gepersonaliseerde GPT’s zorgen ervoor dat de content consistent en relevant is, wat de kans op hogere organische rankings in zoekmachines vergroot. Een goed voorbeeld hiervan is onze "Locaties GPT". Deze GPT, specifiek ontwikkeld voor het schrijven van teksten voor onze klant Locaties.nl, kan ons ondersteunen bij het schrijven van hoogwaardige artikelen die voldoen aan de eisen van 050media voor SEO-teksten, en tegelijkertijd rekening houden met de eisen en tone of voice van de klant zelf.

Linkbuilding blog generator - 050media

Linkbuilding

Onze op maat gemaakte “Linkbuilding Blog Generator” GPT speelt een cruciale rol in het versnellen van het proces voor het schrijven van onze linkbuilding guest blogs. Voorheen was dit proces tijdrovend en soms repetitief, maar door gebruik te maken van onze custom GPT kunnen we snel gepersonaliseerde en goed geoptimaliseerde content leveren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een hogere kwaliteit van de teksten, wat essentieel is voor het succes van onze linkbuilding-campagnes. We kunnen veel sneller blogs schrijven, waardoor we meer tijd hebben om de blogs na te lezen, te verbeteren en zo de kwaliteit te waarborgen.

 

Voordelen van custom GPT's ten opzichte van reguliere ChatGPT

  • Personalisatie: Custom GPT's worden specifiek getraind op de unieke vereisten van de gebruiker en de klant, wat resulteert in meer gerichte en relevante content.
  • Efficiëntie: Door vooraf kennis en context toe te voegen, kunnen Custom GPT’s sneller en nauwkeuriger content genereren, wat veel tijd bespaart in de operationele processen.
  • Consistentie: Custom GPT's kunnen de toon en stijl van een merk nauwkeurig nabootsen, waardoor de geproduceerde content altijd in lijn is met de merkidentiteit.

 

Hoe bouw je een goede GPT?

Het bouwen van een kwalitatieve Custom GPT vereist een zeer gerichte benadering. Bij 050media gebruiken we het RACEF-framework om onze GPT’s te optimaliseren:

  • Rephrase: Het herformuleren van vragen en zoekwoorden om verschillende perspectieven te verkennen en meer uitgebreide antwoorden te krijgen.
  • Append: Het toevoegen van specifieke details en vereisten aan de prompts om de AI te helpen zich te richten op de meest relevante aspecten.
  • Contextualize: Het bieden van context en achtergrondinformatie om de AI beter te laten begrijpen wat de bedoeling is van de tekst.
  • Examples: Voorbeelden geven van gewenste uitkomsten om de AI te begeleiden in het genereren van consistente en gerichte content.
  • Follow-up: Het aanmoedigen van de AI om vervolgvragen te stellen voor diepere en meer gedetailleerde antwoorden.

 

Een handig trucje bij Append, Contextualize en Examples is het uploaden van PDF-bestanden. Je kunt bijvoorbeeld, om meer context over de klant te geven, een webpagina van de klant opslaan als PDF en deze uploaden in ChatGPT.

 

Menselijke controle en optimalisatie

Hoewel AI en GPT’s krachtige tools zijn, is het essentieel om AI-gegenereerde teksten met een specialistisch menselijk oog te herzien. Vooral bij on-page optimalisaties moet worden opgepast dat de teksten niet te veel op typische AI-output lijken, wat door zoekmachines zoals Google kan worden afgestraft. Bij 050media zorgen we ervoor dat alle AI-gegenereerde content grondig wordt gecontroleerd door onze SEO-specialisten en waar nodig typische AI-elementen worden vervangen door menselijke nuances.

 

AI ook in jouw SEO plannen integreren?

Bij 050media zetten we onze expertise en innovatieve benadering van AI in om ons te onderscheiden. Onze speciaal ontwikkelde GPT-modellen zijn afgestemd op de unieke behoeften van elke klant, waardoor we onze SEO-processen kunnen optimaliseren en topresultaten kunnen leveren. Benieuwd hoe AI jouw SEO-strategieën naar een hoger niveau kan tillen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Ons team staat klaar om je te ondersteunen bij de integratie van AI in jouw SEO-processen.

0%

Geschreven door Jos

20-06-2024

in: SEO

Je bent op 0% van het artikel