Story

Verbeter jouw SEO-techniek met WebP afbeeldingen

Als eigenaar van een webshop begrijp je ongetwijfeld de cruciale rol van snelle laadtijden en een naadloze gebruikerservaring. De techniek van je website heeft namelijk invloed op je SEO-resultaten. Als de techniek van je website niet goed is, resulteert dat in verschillende problemen. Om deze problemen te voorkomen zijn er verschillende tools die hierbij van pas kunnen komen. Afhankelijk van het Content Management Systeem (CMS) van jouw website, zijn er tools beschikbaar die je kunnen helpen om je doelstellingen te bereiken. Eén van de veelvoorkomende veroorzakers van trage laadtijden zijn het formaat van de afbeeldingen op je website

Let op: Helaas ondersteunen (nog) niet alle marketplaces het WebP-bestandsformaat. Het is dus wel aan te raden dit te checken bij de marketplaces waarop je actief bent.

Wat is het veelvoorkomende probleem dat zich vaak voordoet op websites?

Een probleem dat vaak voorkomt op websites, is de trage laadtijd van webpagina's. Dit wordt meestal veroorzaakt door het gebruik van grote afbeeldingen in verouderde formaten. De lange laadtijd kan bezoekers frustreren en uiteindelijk leiden tot het verlies van potentiële klanten. Bovendien heeft een langzame laadtijd ook invloed op je SEO-ranking. Google beschouwt de laadsnelheid van een website namelijk als een van de rankingfactoren

Een trage laadtijd heeft verschillende negatieve gevolgen. Allereerst resulteert het in een slechtere gebruikerservaring, wat leidt tot een hoger bouncepercentage (bezoekers die de website verlaten zonder actie te ondernemen) en een kortere sessieduur. Hierdoor wordt je website door Google beschouwd als een site met een lagere gebruikerservaring.

Bovendien hebben de webcrawlers van Google, ook bekend als Googlebots, beperkt de tijd om je website te crawlen. Een trage laadtijd betekent dat Googlebots minder pagina's kunnen crawlen in dezelfde tijd, wat kan resulteren in een onvolledige indexering van je site en mogelijk lagere rankingresultaten. Het langzaam laden van webpagina's heeft dus meerdere nadelige gevolgen, en het is van groot belang om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

 

Zo los je het veelvoorkomende probleem gemakkelijk op

Herken jij dit probleem en wil je dit graag aanpakken? Dan is het aan te raden de afbeeldingen op jouw website te converteren naar WebP-bestanden. Een WebP afbeelding is een bestandsformaat, ontwikkeld door Google, waarbij de grootte van de afbeeldingen wordt verkleind, maar waarbij de kwaliteit wel gewaarborgd blijft. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je afbeeldingen automatisch kan converteren naar het WebP-bestandsformaat. Afhankelijk van je CMS kun je de juiste tool selecteren die de afbeeldingen van jouw website kan converteren naar WebP. Door afbeeldingen automatisch te converteren naar het juiste formaat bespaar je veel tijd en energie. De optimalisatie van je afbeeldingen naar een WebP-bestand zal een positief effect hebben op de SEO-ranking van je website.

 

Samen naar optimalisatie van je SEO-techniek

Wil je profiteren van de voordelen van de automatische tools voor WebP-afbeeldingen in je webshop? 050media staat klaar om je te assisteren! Onze ervaren professionals kunnen voor jouw CMS de tool vinden en naadloos integreren in je website, waardoor je tijden verbeteren, gebruikers blijven hangen en je SEO-ranking omhoog gaat. Hiermee bereik je hogere posities, dit betekent meer traffic en dus een hogere omzet! Neem vandaag nog contact met ons op voor een snelle en effectieve optimalisatie van je webshop.

0%

Geschreven door Deliza

04-01-2024

in: SEO

Je bent op 0% van het artikel