050media officieel Shopify partner | Lees meer in deze story!

Stories

Case: De impact van levertijd op Bol.com

Bij Marketplaces als Bol.com zijn, naast prijs en content, de levervoorwaarden van cruciaal belang voor het gewenste succes. Dit bleek uit een recente klantcase van 050media.

Levertijd bij Bol.com

Logischerwijs is de levertijd een belangrijke factor voor de consument bij de aankoopbeslissing. Op Bol.com is deze door de verkooppartner zelf in te stellen en loopt uiteen van <24 uur tot tussen de 1 en 8 werkdagen. Als retailer wil je natuurlijk zo snel mogelijk leveren. Wanneer je doelstelling niet behaald wordt, kan dit namelijk tot penalties leiden. Mogelijk resulteert dit vervolgens in de sluiting van jouw account. Dit gebeurde bijna bij een van onze klanten. De leverbelofte werd niet behaald waardoor sluiting dreigde.

Aanpassing Levertijden van <24 uur naar 1-2 werkdagen

Om zeker te zijn van het naleven van een tijdige bezorging is een marge ingebouwd van 1-2 werkdagen. De effecten hiervan zijn opvallend en geven een cijfer aan de impact. In de voorgaande maand lag het conversiepercentage van Bol.com op 4,4%. Na aanpassing van de levertijd daalde het conversiepercentage met maar liefst 20% naar 3,5%.

De controlegroep

Naast een account voor Nederland had dit bedrijf ook een account voor België met precies dezelfde producten en een gelijke levertijd. Hieronder zie je dat daar het conversiepercentage amper omlaag is gegaan. Dit bevestigt dat het grootste verschil in de levertijd zit.

Het effect bij een snellere levertijd

In dezelfde periode heeft een andere Bol.com partner waar 050media ondersteuning aan biedt de switch gemaakt van een levertijd van 2-3 werkdagen naar 1-2 werkdagen. Er wordt nu dus van een ambitieuzere levertijd uitgegaan. Bij deze Bol.com verkooppartner was een tegenovergesteld effect zichtbaar, het conversiepercentage steeg in deze periode met 35%.

Een andere partner had de switch gemaakt van een levertijd van 2-3 werkdagen naar 1-2 werkdagen het conversiepercentage steeg in deze periode met 35%.

Aan de slag met Bol.com optimalisatie?

Voor het aanscherpen van de leverbelofte is een adequate levering natuurlijk essentieel. Wel is een verhoging van 20% een aanzienlijke stap in de omzet. 050media kan bij deze keuze en het gehele Bol.com traject begeleiding bieden, van de aansluiting tot sponsored products. Neem hiervoor contact op met onze Bol.com specialisten!

0%

Geschreven door Anjo

17-08-2021

in:

Je bent op 0% van het artikel