050media officieel Shopify partner | Lees meer in deze story!

Stories

Medewerker aan het woord: Andreas Tasma

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Dit keer een medewerker die al lang bij ons aan het werk is, Andreas Tasma! In deze story leer je hem beter kennen en lees je wat hij betekent voor 050media.

Deze maand in medewerker aan het woord

Andreas Tasma

Mijn naam is Andreas Tasma en ik ben 42 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriendin in Groningen en werk inmiddels alweer meer dan 5 jaar bij 050media, en met veel plezier. Ik houd van muziek, architectuur, lezen, schrijven, tochten maken in de buitenlucht en in mijn vrije tijd speel ik schaak. Met mijn voorganger in deze rubriek Frank deel ik de voorliefde voor speciaalbiertjes, het liefst in combinatie met een overheerlijk, Frans stinkkaasje. Tijdens mijn studie Romaanse Talen en Culturen, ben ik een steeds grotere liefhebber geworden van de mediterrane zon en van de cultuur en de keuken van de Romaanse landen.

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

Ik kwam toevallig een vacature voor SEO schrijver tegen. Op dat moment had ik nog geen affiniteit met marketing, maar was ik al wel heel geïnteresseerd in menselijk gedrag. Schrijven heb ik altijd al heel leuk gevonden, vooral omdat je hetzelfde op zoveel verschillende manieren kunt zeggen. Daarin vind ik ook precies de uitdaging van SEO. Content moet voldoen aan bepaalde eisen, maar daarbinnen is er eindeloos veel ruimte voor creativiteit. Het geeft enorm veel voldoening om content te schrijven waarin de boodschap, de vorm en het ritme van de zinnen precies passen bij de doelgroep. Ook daarover nadenken vanuit mijn talenkennis vind ik eigenlijk altijd leuk om te doen. Die kennis kan ik verrassend vaak bij het schrijven toepassen!

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit?

Vooral veel schrijven voor heel veel verschillende soorten klanten. Het geven en krijgen van feedback zorgt altijd voor een leuke afwisseling. Humor op het werk is bij veel banen een mooie bonus, maar bij het schrijven voelt het echt als onderdeel van het werk. Het is een belangrijke manier om inspiratie en creativiteit te stimuleren, wanneer je even niet op goede idee├źn komt.

Wat vind jij het leukst aan 050media als bedrijf?

De informele sfeer op het werk. Je kunt iedereen aanspreken en input wordt altijd gewaardeerd. Jaarlijks hoogtepunt is het jaarlijkse kerstdiner, waarbij de collega’s van alle afdelingen samenkomen. Helaas kon dat allemaal niet doorgaan dit jaar, maar dan word je toch blij verrast met een heerlijk koffiepakket, inclusief meerdere lekkernijen. Nu 050media langzaam internationaler wordt, komen er af en toe leuke vertalingen voorbij. Dat zorgt weer voor een heel ander soort dynamiek.

Wie nomineer jij voor de volgende keer?

Voor de volgende keer nomineer ik Wilrik Mook

0%

Geschreven door Andreas

20-04-2021

in: SEO / Content / Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel