Story

Medewerker aan het woord: Jordy

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Met deze keer Jordy in de hoofdrol. Jordy versterkt inmiddels al twee jaar het development team met zijn humor en kennis en kunde van het vak. Lees snel verder en kom van alles te weten over onze full-stack developer Jordy!

Deze maand in medewerker aan het woord

Jordy Bakker

Mijn naam is Jordy Bakker, een 28 jarige full-stack developer met passie voor het vak. Ik ben een echte stadjer (geboren en getogen). 

Al sinds klein af aan ben ik fan van FC Groningen (Ook in donkere tijden). Wat dat betreft ben ik erg optimistisch. Naast het kijken van voetbal vind ik het leuk ook leuk om in mijn vrije tijd te programmeren.

Zoals ik hierboven aangaf ben ik een full-stack developer. Dit houdt in dat ik de taken van front-end en back-end development combineer. Als front-end developer focus je je op de fysieke uiterlijk van websites. Ook zorg je ervoor dat de data die de gebruiker invult goed wordt doorgestuurd naar de achterkant.

Dan komen we uit bij het back-end gedeelte. Hierin vindt de afhandeling van de code plaats en worden eventuele fouten opgevangen. Uiteraard worden fouten zoveel mogelijk opgevangen aan de voorkant van de website zodat de server minder wordt belast. Als back-end developer werk je aan server-side. Je geeft data mee die bijvoorbeeld opgehaald moet worden in de database zodat dit in de front-end beschikbaar is en gebruikt kan worden.

 

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

Al vanaf kleins af aan ben ik bezig met computers. Na mijn middelbare school was ik op zoek naar de juiste opleiding die mij zou brengen waar ik nu ben. Ik ben begonnen met de opleiding ‘ICT Systeembeheerder’ maar ik wist al gauw dat dit niet was wat ik zou willen doen in de toekomst. Twee jaar later kwam ik met toeval de juiste opleiding tegen, namelijk ‘Applicatie- en mediaontwikkelaar’. Deze opleiding heb ik met heel veel plezier afgerond. Na het behalen van mijn diploma kreeg ik een baan aangeboden als web developer bij het bedrijf waar ik stage liep. Hier heb ik een tijd met veel plezier mogen werken en een hoop mogen leren. Het bedrijf richtte zich op e-commerce waardoor ik, voordat ik bekend was met 050media, ook al enige kennis had opgedaan op het gebied van e-commerce websites.

Een aantal jaar verder werd ik benaderd en maakte ik kennis met 050media. Na het bekijken van de website kreeg ik direct een fijn en warm gevoel. De werkwijze, omgang en hoe alles geregeld was sprak mij erg aan. Op dit moment ben ik bijna twee jaar werkzaam bij 050media en heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. Bij 050media werk ik voor veel grote klanten wat mij trots maakt. Het doet mij goed dat ik mijn expertise kan en mag delen met deze bedrijven.
 

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit? 

Wat fijn is aan 050media is dat het een erg flexibel bedrijf is. Er zijn flexibele werktijden wat voor mij een groot pluspunt is. Ik begin mijn werkdag meestal rond 8 uur in de ochtend. Wanneer ik op kantoor kom loop ik als eerst naar het koffieapparaat en zeg ik goedemorgen tegen mijn collega’s die ook vroeg beginnen.

Wanneer ik op mijn plek zit open ik mijn mailbox en kijk ik in inbox van het support e-mailadres of er nog belangrijke e-mails binnen zijn gekomen. Wanneer ik geen actie hoef te ondernemen kijk ik voor welke klant ik ingepland sta. Ik start mijn code editor op en ik ga aan de slag om de wensen van de klant in vervulling te brengen.

Om 12 uur gaan we gezellig met z’n allen (kantoor personeel van 050media) lunchen in de kantine. Dan is tijdens het lopen naar de kantine altijd de vraag wat voor lekkers onze kantinemedeweker Mariska heeft gemaakt. Wordt het bijvoorbeeld een soepje, een quiche of een salade? Het is voor ons altijd weer een verrassing. Na de gazamelijke lunch gaan wij met z’n allen richting de sportschool om de tafeltennistafel uit te klappen. Het is tijd om even je hoofd leeg te maken en plezier te maken met je collega’s door een spelletje ‘rond de tafel’ te spelen.

Na de pauze focus ik mij weer op mijn werkzaamheden en vliegt de middag voorbij. Rond half 5 is het tijd om te vertrekken. Ik loop richting mijn fiets (of als het te nat is, richting mijn auto) en ga richting huis.

 

Welk nummer zou je het liefst de hele dag op kantoor willen horen?

Geen specifiek nummer maar alle muziek van André Hazes senior mag van mij de hele dag door de speakers knallen. Wanneer ik thuis werk gaat dit vaak gepaard met Nederlandstalig muziek.

 

Wat is het tofste dat je ooit voor een klant hebt mogen doen?

Ik heb veel leuke dingen gedaan en mogen doen voor klanten. Wat mij het meest trots maakt is dat ik voor veel klanten iets unieks mag maken. Omdat wij veel maatwerk uitvoeren zit er in elk project wel weer wat tofs.

 

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

050media is een bedrijf met veel young professionals. Naast hard werken worden er veel dingen georganiseerd binnen het bedrijf. Zo hebben we elke donderdag- en vrijdag een borrel, Wordt er zo nu en dan een ‘Funky Friday’ georganiseerd of gaan we met z’n allen naar Restaurant De Kater voor ‘Beer & Ribs’.

Als development afdeling zijn wij een hecht team en spreken wij ook naast het werk met elkaar af om wat leuks met elkaar te doen.

 

Wie nomineer jij voor de volgende keer? 

Voor de volgende keer nomineer ik onze vormgever Jesse Huizing!

0%

Geschreven door Jordy

19-12-2022

in: Development / Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel