Ga de grens over naar

Spanje

Met een uitbreiding naar Spanje spreek je direct 47 miljoen nieuwe potentiële klanten aan. De Spaanse consument is graag online aan het shoppen en haalt meer producten uit het buitenland dan uit Spaanse webshops.

Cultuur

Spanje is bekend om haar cultuur, historie, stranden en gastronomie. Er wordt vaak gezegd dat Spanje anders is, anders dan de wereld, anders dan Europa en zelfs anders dan Spanje zelf. Het is een land met contrasten op vele gebieden, zoals geografie en klimaat. Dit maakt de Spaanse cultuur zo uniek.

De Spaanse cultuur heeft roots van alle verschillende beschavingen die in het land gewoond hebben. Grieken, Romeinen, Araben en Feniciërs hebben de persoonlijkheid van dit land vormgegeven. Ook het klimaat en de geografie spelen een grote rol in de cultuur. Spanje staat, vooral bij veel toeristen, vooral bekend om het mooie weer. Door dit mooie weer wordt er in Spanje met een andere tijden geleefd. Spanjaarden hebben hun maaltijden, werk en sociale leven later dan andere Europese landen. 

Spanjaarden zijn trots op hun persoonlijkheid en cultuur. Ze proberen hun banen te verdedigen en hebben een competitieve houding tegenover sommige Europese landen. Spanjaarden zijn veel buitenshuis. Naast de tijd die ze besteden aan werken, zijn Spanjaarden graag omringd door vrienden en familie. Hierdoor zijn ze gewend om op een makkelijke en open manier te communiceren. Een mening is vaak snel duidelijk en eerlijk. 

Het Koninkrijk van Spanje

Het Koninkrijk van Spanje bestaat uit het vasteland van Spanje, de eilandengroep Balearen, de Canarische eilanden en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika. De Balearen liggen dicht bij het vaste land en worden daardoor behandeld als het vasteland van Spanje. Er is goed en direct contact met de Balearen. De Canarische eilanden, in tegenstelling, liggen verder weg. Er zijn voor deze eilandengroep speciale regels wat betreft belasting en e-commerce. Of je ook naar deze eilandengroep wil uitbreiden moet daarom een weloverwogen beslissing zijn. Hetzelfde geldt voor de exclaves Ceuta en Melilla.

 

Taal

Spanje heeft vier officiële talen: Spaans, Catalaans, Baskisch en Galicisch. Spaans is de voertaal en wordt over het hele Koninkrijk van Spanje begrepen. 

ZIE HIER ONZE

Spaanse cases

UITBREIDEN NAAR Spanje

Waar moet je op letten?

Verzending

Exporteren naar Spanje (het vaste land en de Balearen) is niet moeilijk. De meeste vervoerders verzenden ook naar Spanje. De belangrijkste vervoerders zijn Correos, Seur, MRW en DHL. Andere bedrijven zijn GLS, Zeleris, UPS en Nacex. Meestal duren de verzendingen tussen de 4 en 7 werkdagen, maar verzendingen naar de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla zijn meestal duurder en duren langer.  

Betaalmethoden

In Spanje worden de volgende betaalmogelijkheden gebruikt:

  • Credit/debit cards
  • Paypal
  • Wallets
  • Bizum (vergelijkbaar met Tikkie)
  • Betalen bij levering

 

Domeinnaam

We raden aan om een aparte domeinnaam aan te maken voor een nieuw land, omdat Google hier veel waarde aan hecht. Het is makkelijker om gevonden te worden in Spanje wanneer je een domeinnaam met een .es extensie hebt in plaats van .nl.

Keurmerken

In Spanje zijn de meest populaire keurmerken voor online webshops: Confianza Online (de meerderheid), Trusted Shops en Verisign. Om het vertrouwen van bezoekers te winnen raden we aan om één van deze keurmerken aan te vragen

Feestdagen

Er zijn verschillende feestdagen in Spanje. De belangrijkste zijn kerst en de Goede Week. De nationale feestdagen zijn:
15 augustus, Maria Hemelvaart en tevens de dag dat de Feesten van Gràcia beginnen
12 oktober, Dia de la Hispanidad
1 november, Allerheiligen
 6 december, Dag van de Grondwet
 8 december, Dag van de Onbevlekte Ontvangenis
 Daarnaast heeft elke regio ook zijn eigen feestdagen.

Belastingen

Wanneer je producten vanuit Nederland aan Spaanse consumenten verkoopt, moet je de Spaanse btw (IVA) factureren aan de klant. Het normale btw-tarief in Spanje is 21%, het verlaagde btw-tarief is 10%.

Wetten en regelgeving

Er zijn verschillende regels en wetgevingen die gelden in Spanje waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste regels en wetgevingen voor je uitgelicht. Het is belangrijk je in te lezen in de europese regels voor e-commerce en de regels voor e-commerce in Spanje.

Verpakkingen

In Spanje geldt een strenger verpakkingsbeleid dan in Nederland. Wanneer je verpakte producten verkoopt via je webshop aan Spaanse consumenten dien je je te houden aan deze wetgeving. Je moet je registreren wanneer je verpakkingsmateriaal Spanje in brengt. Hiervoor kun je je registreren bij Ecoembes

Spanje

47 miljoen potentiële klanten
Onze specialisten helpen jou
Verover de Spaanse markt

Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf de Spaanse markt kan veroveren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht