Benieuwd naar de nieuwe MUM-update van Google? Lees alles wat je moet weten in onze Story!

Stories

Van stagiaire tot consultant bij 050media

Ter ere van de nieuwe lichting stagiaires die deze week bij 050media zijn begonnen, delen we twee succesverhalen van medewerkers die als stagiair bij 050media zijn begonnen en nu als full-time consultant aan het werk zijn!

Online marketing Consultant afdeling Ads

Cor Dijkshoorn

Hoe ben je als student bij 050media terecht gekomen?

Via de vacaturebank van de Hanzehogeschool Groningen kwam ik de vacature van 050media tegen. Ik studeerde Ondernemerschap & Retail Management en koos voor 050media omdat ik het gevoel had dat mijn ondernemende instelling hier goed tot zijn recht zou komen. Ik zou echt iets voor andere ondernemingen gaan betekenen!

050media Cor

Wat vind je het leukste aan jouw baan bij 050media?

Het leukste aan mijn baan bij 050media vind ik de collega’s, de open sfeer maar ook de diversiteit in mijn werkzaamheden. Ik ervaar dat er veel van mijn commerciële en ondernemende instelling wordt gevraagd. Daarnaast zijn de vraagstukken uitdagend. Ik vind het prettig dat ik impact kan maken voor ondernemingen en dat ik hen kan helpen met hun (online) groei(doelstellingen). 

Is er een tip die je  aan de nieuwe lichting stagiaires wil geven?

Mijn belangrijkste tips zijn: voel je niet een stagiair en weet dat alles wat je doet impact heeft. Wees nieuwsgierig en stel veel vragen, hiermee leer je namelijk het meeste! Durf fouten te maken, maar leer ook van je fouten. En boven alles: wees betrokken! Door betrokkenheid te tonen krijg je een binding met zowel het bedrijf als jouw collega’s. En dit zal ook motiverend voor jou werken. 

Online Marketing Consultant afdeling SEO

Jan Willem Harmsen

Hoe ben je als student bij 050media terecht gekomen?

Ik wist eigenlijk nog helemaal niet of online marketing iets voor mij was, maar ik had er wel een jeugdig en interessant beeld bij. Geen stoffig werk, maar dynamisch. Vandaar dat ik gekozen heb voor online marketing en vanaf moment 1 was ik eigenlijk verkocht.

050media JW

Wat vind je het leukste aan je baan bij 050media?

Ik ben erg weg van de bedrijfscultuur. Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat dit een bedrijf is wat echt goed bij mij als persoon past. Door de jaren heen is dit gevoel alleen maar versterkt. Ik ga dan ook altijd met veel plezier naar mijn werk. Daarnaast vind ik de vrijheid om te leren erg leuk. Heb je een goed idee? Voer het maar uit! Zo ben ik zelf met de discipline van linkbuilding aan het werk gegaan. Ik ben betrokken geweest bij het opbouwen van deze discipline en tegenwoordig is het uitgegroeid tot een volwaardige afdeling. Dit geeft ook aan dat je veel doorstroommogelijkheden hebt. Ik kwam binnen als stagiaire en ben nu bezig met het ontwikkelen van een afdeling. 

Is er een bepaalde tip die je aan de nieuwe lichting stagiaires wil geven?

Probeer zoveel mogelijk te leren. Binnen het bedrijf heb je veel mogelijkheden om dingen te leren, van verschillende afdelingen. Tijdens mijn tijd heb ik veel rondgevraagd en ook veel opdrachten gedaan voor andere afdelingen. Zodoende heb ik tijdens mijn stage kennis opgedaan over verschillende aspecten van online marketing. Zo kun je ook goed aftasten of online marketing iets voor jou is. Als je het leuk vindt adviseer ik je om er vol voor te gaan. Laat je gelden en wees in je leergierigheid niet bang om te falen. Veel medewerkers zijn hier blijven plakken, dus je hebt ook de kans om er een baantje aan over te houden. Dus, ga ervoor! 

0%

Geschreven door Cor en Jan Willem

14-02-2021

in: Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel