Cookinglife gaat Europees

Met de lancering van de Engelstalige website Cookinglife.eu kan de retailer op koken- en tafelbenodigdheden nu een veel bredere klantenkring bedienen. De Europese webshop is sinds kort gelanceerd en inmiddels zijn de eerste orders al verstuurd naar Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Ierland, UK, Italië en Portugal.

Vraag uit andere landen

De afgelopen jaren merkte Cookinglife dat er een toenemende vraag ontstond uit andere landen. Ook de leveranciers van het bedrijf waren al snel geïnteresseerd. Een uitbreiding naar heel Europa lag dus voor de hand. Sebastian Bakker van Cookinglife voegt daaraan toe: ‘’de fysieke winkel in Groningen is op dit moment gesloten vanwege de corona crisis. Dat bood ons ruimte en mogelijkheden voor een grote stap. Medewerkers uit de winkel kunnen zo toch aan het werk blijven, bijvoorbeeld op de klantenservice.’’ Ook diezelfde klantenservice in Groningen is al helemaal ingesteld op het internationale karakter. De medewerkers staan voor je klaar in verschillende talen.

Juist in deze tijd is het belangrijk om te blijven groeien.

Uitbreidingen blijken succesvol

Cookinglife is een expert op het gebied van koken en tafelen en het succes van de webwinkel onderstreept dit. Vorig jaar veroverde het bedrijf de derde plaats bij de CrossBorder Awards voor de Duitse versie Cookinglife.de. Eind 2019 sloegen zij daarnaast de handen ineen met Wehkamp. Ook dit bleek een succesvolle zet. Daarmee werd het tijd voor de volgende stap. Aan de domeinen Cookinglife.nl, Cookinglife.de en Cookinglife.be voegden zij nu dus Cookinglife.eu toe. Dit gaat samen met een forse uitbreiding van het distributiecentrum in Groningen. Er wordt namelijk druk gebouwd aan een nieuw magazijn.

0%

Geschreven door Esmee

24-04-2020

in: Online marketing / Internationaal

Je bent op 0% van het artikel