Google's Spam & Helpful Content update | Lees alles wat je moet weten in deze story!

Ga de grens over naar

België

Met een uitbreiding naar België kan je op een eenvoudige en laagdrempelige manier een nieuw doelgroep aanspreken. Wanneer je je webshop geschikt maakt voor deze markt bereik je eenvoudig 7 miljoen potentiële klanten.

Cultuur

Wanneer je met je bedrijf de grens over wilt gaan is België een goede stap. België is natuurlijk een prachtig land met een mooi cultuur. Het is ook niet voor niets dat de Belgen een trots volk zijn. Ze zijn met name trots op hun cultureel erfgoed, waaronder natuurlijk de wereldberoemde Vlaamse frieten. Maar ook de rijke bierhistorie, België is namelijk een echt bierland dat bekend staat om het grote aantal traditionele bieren met een geschiedenis tot in de vroege middeleeuwen. Verder staan de Belgen vooral bekend om hun prachtige steden en bourgondische levensstijl. Een uitgebreide lunch met een lekker biertje is daar heel normaal.

Wij hebben vaak het gevoel dat we wel op onze zuiderburen lijken doordat ongeveer zestig procent van de bevolking een soortgelijke taal als ons spreek. Echter zijn er vele verschillen tussen België en Nederland. Het verschil zit hem vooral in onze directheid, waar de Belgen wat bescheidener en rustiger zijn. Wij kunnen in hun ogen ook luidruchtig, bot en soms zelfs grof of onbeschoft overkomen. Een ander verschil is dat er bij ons een meer een informele werksfeer is. In België zie je vaak nog wat meer een hiërarchie.

Vlaanderen

Iets meer dan zestig procent van de Belgische bevolking woont in het Vlaamse gedeelte. In de basis spreken ze hier een ‘dezelfde’ taal als ons. Hierdoor is het een laagdrempelig gebied om naar uit te breiden met je webshop. Zo is er geen volledige vertaling nodig, alles hoeft alleen maar vervlaamst te worden. Denk hierbij aan het gebruiken van u in plaats van je, maar ook aan de vele andere woorden en gezegden die gebruikt worden. Het zou zomaar voor kunnen komen dat je producten anders genoemd worden dan bij ons in Nederland. Voor al onze klanten die naar België willen doen wij een uitgebreid zoekwoorden onderzoek naar alle verschillen tussen het Nederlands en het Vlaams.

 

Wallonië

De overstap naar Wallonië komt iets meer kijken dan de stap naar Vlaanderen. Doordat dit deel van de bevolking Franstalig is zal er hiervoor een volledige vertaling plaats moeten vinden. Gelukkig kunnen wij dit volledig voor je uit handen nemen. Ook beschikken wij over meerdere Franse natives die kunnen waarborgen dat alles perfect vertaald wordt.

ZIE HIER ONZE

Belgische cases

UITBREIDEN NAAR BELGIE

Waar moet je op letten?

Ondanks dat je eenvoudig en laagdrempelig kan uitbreiden naar de Belgische markt zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om succesvol te zijn.

Verzending

Wanneer je gaat uitbreiden naar België kan je gebruik blijven maken van de Nederlandse bezorgdiensten. Onder andere PostNL, DHL en DPD bezorgen ook pakket in België. Dit heeft als voordeel dat je geen andere bezorgdienst hoeft te zoeken. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de bezorging langer kan duren en dat de bezorgkosten hoger liggen. 

Betaalmethoden

De in Nederland bekende betaalmethode Ideal wordt in België niet gebruikt. De volgende betaalmethoden worden wel veel gebruikt in België.

  • Bancontact, dit is de bekendste online betaalmethode in België. Deze betaalmethode is dan ook een must wanneer je in België wil gaat verkopen. 
  • Creditcard, ook wel bekend als kredietkaart wordt in België veel gebruikt als betaalmiddel. Deze is ook zeker een must.
  • PayPal, na bancontact en creditcard is Paypal het meest populaire online betaalmiddel. Dit is misschien niet het eerste betaalmiddel waar je aan denkt, maar zeker een goede om te overwegen.

 

Domeinnaam

Wanneer je naar een ander land gaat uitbreiden wordt het altijd aangeraden om een aparte domeinnaam voor het nieuwe land aan te maken. Google hecht hier veel waarde aan. Binnen België zal je dan ook een stuk beter vindbaar zijn wanneer je een domeinnaam met een .be extensie gebruikt in plaats van .nl.

Keurmerken

Onze zuiderburen hechten veel waarde aan keurmerken, met name aan de eigen Belgische keurmerken. Om het vertrouwen van de bezoekers te winnen is het dan ook aan te raden om een van deze keurmerken aan te vragen.

 

Feestdagen

Nederland en België hebben een groot deel van dezelfde feestdagen. Echter, zijn er ook feestdagen die beide landen niet hebben. Maar ook bij feestdagen die in beide landen aanwezig zijn moet je goed opletten. Sommige feestdagen vallen op een andere dag bij onze zuiderburen.

Belastingen

Wanneer je gaat verkopen aan Belgie moet je goed kijken naar de Belgische belastingsregels deze zijn anders dan in Nederland. Zo zijn onder andere niet alle tarieven gelijk en moet je boven de 35.000 euro omzet een belgisch btw nummer aanvagen. Lees je goed in voor je de grens overgaat.

Wetten en regelgeving

Er zijn ook meerdere verschillen op het gebied van wetten en regelgeving. Belangrijk hiervoor is om je in te lezen in de Europese regels e-commerce en de regels voor e-commerce in België

 

België

7 miljoen potentiële klanten
Onze specialisten helpen jou
Verover de Belgische markt

Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf de Belgische markt kan veroveren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht