Story

Ontdek de kracht van de nieuwste Canva AI-tools!

Content creëren is nog nooit zo eenvoudig geweest! Verken de mogelijkheden van de meest recente Canva AI-functionaliteiten in de Magic Studio en maak ontwerpen met gemak! Creëer, perfectioneer en bewerk afbeeldingen en teksten snel en efficiënt. Lees verder, want in deze story hebben we de nieuwste Canva AI Magic Studio-tools grondig voor je getest!

#1 Magic Write

Met de "Magic Write" tool wordt tekstbewerking een stuk eenvoudiger. Of je nu een paar woorden wilt omzetten in een beknopte samenvatting, een tekst in een andere stijl wilt herschrijven of een vleugje magie wilt toevoegen aan je tekst, dan is Magic Write de perfecte oplossing. Bovendien biedt deze tool de handige mogelijkheid om altijd een grondige spellingscontrole uit te voeren, zo weet je zeker dat je geen spelfouten over het hoofd ziet. Met Magic Write is tekstbewerking efficiënt en nauwkeurig, waardoor je de vrijheid hebt om je teksten te perfectioneren en aan te passen aan je behoeften.

#2 Magic Switch

Ook deze tool, de Magic Switch, zorgt ervoor dat jouw creativiteit razendsnel overgezet kan worden in meerdere soorten of formaten content. Zo zet je met één klik de lay-out en tekst van een banner om in een blogpost of andersom. Daarnaast heeft de tool ook een vertaaloptie, waardoor je veel tijd kunt besparen alsje creaties in meerdere talen nodig hebt.

#3 Magic Media

Door te omschrijven wat voor afbeelding of video je nodig hebt, gaat AI aan de slag om foto- of video content te maken. Wanneer je de beschrijving in het tekstvak hebt staan, kun je daarna ook nog kiezen uit verschillende stijlen zoals aquarel, filmisch, foto, dromerig of anime. Hieronder vind je een voorbeeld in de stijl ‘foto’ van een video gemaakt door de AI tool in Canva:

#4 Magic Expand

Heb je ook weleens last van het feit dat een afbeelding te smal of te kort is? Vanaf nu niet meer! Binnen één klik kun je de achtergrond van je afbeelding vergroten.

#5 Magic Grab

Magic Grab is een functie binnen Canva waarmee je met een paar eenvoudige stappen elementen uit een afbeelding kunt uitknippen. Door specifieke objecten of delen van de afbeelding uit te knippen en ze in andere ontwerpen te plaatsen.

#6 Magic Edit

Een andere nieuwe toevoeging is de "Magic Edit" -functie. Hiermee kun je een specifiek element in een afbeelding selecteren en het eenvoudig veranderen in iets anders door simpelweg te typen wat je wilt. In het voorbeeld hiernaast is er aan AI gevraagd om de koffie in het kopje te vervangen voor een toef slagroom.

#7 Magic Animation

Met deze geavanceerde tool kun je eenvoudig en snel GIFs of MP4-animaties maken. Je begint met het ontwerpen van een presentatie of ander soort post. Selecteer in Canva de pagina’s die je wilt laten animeren en selecteer de "Magic Animation" optie in Canva. Nu neemt AI het over en wordt er een vloeiende animatie en overgang voor de twee afbeeldingen gecreëerd, wat resulteert in een animatie. Met Magic Animation zijn er talloze mogelijkheden beschikbaar. Het maakt niet uit of je een bedrijfslogo wilt laten bewegen, een dynamische social media-post wilt maken, of gewoon wat visuele elementen aan je presentaties wilt toevoegen; Met behulp van deze tool geef je nét wat extra's aan je creaties.

#8 Magical Eraser

Efficiënt en moeiteloos ongewenste objecten verwijderen uit afbeeldingen is nu binnen handbereik. Met deze handige tool kun je simpelweg met een penseel over het object gaan dat je wilt verwijderen uit je foto of illustratie. Canva zal vervolgens de bewerking uitvoeren, waardoor het lijkt alsof het object nooit aanwezig was in de afbeelding.

#9 Magic Morph

Met Magic Morph transformeer je letters of figuren op een creatieve manier. Dit geeft tekst een geheel nieuw ontwerp en stijl op basis van wat jij AI vraagt. Hieronder zie je drie voorbeelden.

#10 Magic Design

Wanneer je Canva is ingesteld op Engels, heb je toegang tot de extra functie Magic Design. Aan de hand van een upload kan je verschillende ontwerpen laten maken door Canva. Geef een omschrijving over het onderwerp waarover je content wil maken, en Canva maakt in een handomdraai een uitgebreid op maat gemaakt sjabloon dat je kunt bewerken.

Probeer het zelf!

Van tekstbewerking met Magic Write tot het moeiteloos transformeren van ontwerpen met Magic Morph, met deze nieuwe functies til je je creativiteit naar nieuwe hoogtes. Bespaar tijd met Magic Switch en Magic Media, perfectioneer je ontwerpen met Magic Edit en Magical Eraser. Laat je inspireren terwijl Canva's AI-tools je ondersteunen bij elke stap van je ontwerpproces. Probeer de kracht van Canva's AI-gestuurde Magic Studio zelf!

0%

Geschreven door Iris

12-12-2023

in: Content / Social Media

Je bent op 0% van het artikel