Story

De kracht van server-side tagging

Ontdek de kracht van server-side tagging: een onmisbare tool voor elke e-commerce en marketing professional. In samenwerking met onze partner Taggrs bieden we een krachtige oplossing om jouw online marketing naar een hoger niveau te tillen. Maar wat is server-side tagging precies, en waarom zou je het moeten overwegen? Laten we dat eens nader bekijken.

 

Wat is server-side tagging?

Server-side tagging verschilt van traditionele client-side tagging doordat het tagbeheer niet alleen in de browser van de gebruiker plaatsvindt, maar wordt doorgestuurd naar je “eigen” server. Dit betekent dat tags (zoals die voor analytics en marketing) worden verwerkt op een server voordat de data naar derden wordt verzonden.
 

Voordelen van server-side tagging:

1. Betere prestaties: Minder tags in de browser betekent snellere laadtijden voor je website.
2. Betere datakwaliteit: Minder kans op dataverlies of vervorming door ad blockers of browser restricties.
3. Verbeterde veiligheid: Gevoelige data blijft op de server en wordt niet blootgesteld aan client-side risico's.
4. Meer controle: Je hebt meer controle over welke data wordt gedeeld met derden.

 

Waarom is server-side tagging belangrijk?

In een tijd waarin privacy en gegevensbescherming steeds belangrijker worden, biedt server-side tagging een robuuste manier om aan de nieuwste regelgeving te voldoen, zoals de GDPR. Bovendien, met de toename van adblockers en strengere browser privacy-instellingen, helpt server-side tagging ervoor te zorgen dat jouw analytics en marketing data zo compleet mogelijk en nauwkeuriger blijven.

 

Hoe werkt het in de praktijk?

Met de traditionele client-side methoden wordt de tag code alleen in de browser van de gebruiker uitgevoerd, wat kan leiden tot verlies van data. Met server-side tagging stuurt de website diverse verzoeken naar de server, die de verschillende tags afhandelt en de data naar de juiste eindpunten stuurt.

Hier komt ook Taggrs in beeld. Taggrs is een toonaangevend platform voor server-side tagging dat relatief eenvoudig te integreren is met jouw huidige systemen. In combinatie met de expertise van 050media kunnen we je helpen met de volledige implementatie en optimalisatie van deze technologie.

 

De voordelen van samenwerken met 050media en Taggrs

1. Expertise en ondersteuning: 050media en Taggrs hebben ervaring in het implementeren van server-side tagging oplossingen. We voeren het gehele implementatie process voor je uit handen, op een paar e-mails en communicatie punten met technische partners daargelaten
2. Aanpasbare oplossingen: We begrijpen dat elke business uniek is. Daarom vraagt server-side tagging eigenlijk altijd om maatwerk oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.
3. Toekomstbestendig: Met de snel veranderende digitale landschap is het belangrijk om vooruit te denken. Onze oplossingen zijn ontworpen om mee te groeien met jouw bedrijf.

 

Stappenplan voor implementatie

1. Consultatie: We beginnen met een evaluatie van jouw huidige setup en behoeften.
2. Planning: We ontwikkelen een plan voor de implementatie van server-side tagging.
3. Implementatie: De experts van 050media voeren de implementatie uit, waarbij we zorgen voor minimale verstoring van jouw dagelijkse operatie.
4. Optimalisatie: Na de implementatie blijven we jouw systeem monitoren en optimaliseren om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je server-side tagging haalt.

 

En wat nu?

Server-side tagging is de toekomst van data tracking en biedt tal van voordelen voor e-commerce en marketing professionals. Door samen te werken met 050media en Taggrs, kun je profiteren van de nieuwste technologieën en best practices om jouw online marketing te versterken. 

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen met server-side tagging? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

 

Neem contact op

Voor meer informatie over server-side tagging en hoe 050media en Taggrs jou kunnen helpen, maak een afspraak met ons op locatie en neem dus direct contact met ons op.
 


 

 

0%

Geschreven door Mathijs Kok

06-03-2024

in: Advertising

Je bent op 0% van het artikel