Google's Spam & Helpful Content update | Lees alles wat je moet weten in deze story!

Ga de grens over naar

Verenigd Koninkrijk

Met een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk spreek je meer dan 67 miljoen nieuwe potentiële klanten aan. Het grootste voordeel zit hem waarschijnlijk in de taal. Met een uitbreiding naar een Engelse webshop, staat de basis voor het veroveren van vele markten!

Cultuur

Het Verenigd Koninkrijk is een wonderlijke mix tussen oud en nieuw en serieus en grappig. Als je door London loopt is de kans groot dat je aan de ene kant een kerk ziet van meer dan 600 jaar oud en aan de andere kant een modern eivormig kantoorgebouw. Net zoals imponerende parlementsgebouwen slechts op steenworp afstand staan van drukke pubs. Ook staat het Verenigd Koninkrijk bekend om haar invloed op de ontwikkeling van onder andere literatuur, wiskunde en economie. 

Qua sociale normen en waarden is het Verenigd Koninkrijk uniek. Er wordt met veel respect met elkaar omgegaan. Ook zijn Britten erg punctueel. Een snelle levertijd en de juiste levertijd zijn dus belangrijke aspecten om rekening mee te houden.

Taal

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier verschillende landen: Engeland, Noord Ierland, Schotland en Wales. Over al deze landen wordt dezelfde taal gesproken: Engels met een aantal variaties in dialecten en accenten. Uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk is hierdoor een aantrekkelijke stap, omdat alles in het Engels gecommuniceerd kan worden. Het is wel belangrijk om je website in goed zakelijk Engels op te stellen.

ZIE HIER ONZE

Engelse cases

Uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk

Waar moet je op letten?

De belangrijkste factor om rekening mee te houden is de Brexit. Deze heeft gezorgd voor een onzekere zakenrelatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Bovendien neemt het een aantal extra administratieve handelingen met zich mee. Waar je onder andere rekening mee moet houden als je wil uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk leggen we hieronder aan je uit.

Verzending

Het Verenigd Koninkrijk behoort, als gevolg van de Brexit, niet meer tot de Europese Unie. Dit betekent dat verzendingen die het Verenigd Koninkrijk in- en uitgaan moeten worden gecontroleerd bij de douane. Hierdoor kunnen verzendingen vertragingen oplopen. Alle grote partijen zoals PostNL, DHL en DPD verzenden nog naar en van het Verenigd Koninkrijk, maar er moeten wel extra stappen genomen worden in het proces. Gelukkig zijn er gedetailleerde beschrijvingen beschikbaar op de websites van de partijen die je door het proces heen kunnen helpen.

Betaalmethoden

Het grootste gedeelte van de betalingen in het Verenigd Koninkrijk vindt plaats met credit- of debitkaart via VISA of Mastercard. Digitale portemonnees, zoals PayPal en ApplePay worden ook steeds populairder. Let op dat ze in het Verenigd Koninkrijk betalen met de Britse pond.

Domeinnaam

Wanneer je naar een ander land gaat uitbreiden wordt het altijd aangeraden om een aparte domeinnaam voor het nieuwe land aan te maken. Google hecht hier veel waarde aan. Binnen Verenigd Koninkrijk zal je dan ook een stuk beter vindbaar zijn wanneer je een domeinnaam met een .co.uk extensie gebruikt in plaats van .nl.

Keurmerken

De brancheorganisatie IMRG vertegenwoordigt de e-commerce business in het VK. Een lidmaatschap bij IMRG is daarom aan te raden. Ook de keurmerken Trusted Shops en SafeBuy zijn gewaardeerd door de Engelse consument.

Feestdagen

In het Verenigd Koninkrijk zijn de zogenoemde ‘Bank Holidays’ een groot begrip. Het zijn nationale feestdagen waarop mensen vrij zijn. Dit zijn bekende feestdagen zoals pasen, maar ook het begin van de lente wordt gevierd bijvoorbeeld. Veel van deze feestdagen zijn exclusief in het VK en vallen op maandagen of vrijdagen, zodat mensen een extra lang weekend hebben.

Belastingen

Omdat het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer is van de Europese Unie, gelden de regels onder export naar een land buiten de EU. Voor leveringen tot GBP 135 geldt dat je import-btw in het VK moet afdragen. Voor goederen vanaf GBP 135 geldt dat je invoer-btw moet afdragen.

Wetten en regelgeving

Er zijn ook meerdere verschillen op het gebied van wetten en regelgeving. Belangrijk hiervoor is om je in te lezen in de buiten Europese regels e-commerce en de regels voor e-commerce in het Verenigd Koninkrijk.

Dit waarderen Engelse klanten:

  • Reviews
  • Security badges
  • Prijzen weergegeven in GBP
  • Een telefoonnummer voor klantsupport
  • Data gebruik verklaring

Verenigd Koninkrijk

67 miljoen potentiële klanten
Onze specialisten helpen je
Verover de Engelse markt

Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf de Engelse markt kan veroveren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht