Stories

Zo voeg je zelf FAQ-snippets toe!

In één van onze vorige stories hebben we uitgelegd wat FAQ-snippets zijn. Maar hoe plaats je die FAQ-snippets nu zelf? In deze story leren we je hoe jij zelf op jouw webshop of website deze handige tool kunt toepassen. Voor de gebruikers van Zilver lees je hier hoe je FAQ-snippets met de app toevoegt.

Hoe werkt het?

Om deze rich snippet toe te voegen aan jouw pagina en te laten indexeren door Google, moeten de vragen en antwoorden in een broncode gezet worden. Eerst zet je de vragen en antwoorden met de normale broncode en opmaak op jouw website. De broncode die hier rechts te zien is vul je ook in, maar deze is alleen voor Google zodat hij ziet dat dit om een FAQ-snippet gaat. Deze code voeg je toe in de head-sectie van de pagina in de categorie waar jij de vragen en antwoorden wilt plaatsen. 

 

 

<script type="application/ld+json">
{
  "@context": "https://schema.org",
  "@type": "FAQPage",
  "mainEntity": {
    "@type": "Question",
    "name": "",
    "acceptedAnswer": {
      "@type": "Answer",
      "text": ""
    }
  }
}
</script>
 

Zodra je de de vragen en antwoorden in FAQ snippets hebt geplaatst, is het tijd om aan Google door te geven dat je de pagina hebt gewijzigd. Alhoewel Google dit zelf vrij snel oppakt kun je de pagina ook opnieuw te laten indexeren via Google Search Console.

Hoe weet je wat voor vragen?

Het is belangrijk om te weten dat de FAQ-snippets enkel voor informatieve doeleinden te gebruiken zijn. De vragen en antwoorden die je plaatst, moeten daarom relevant zijn voor de lezer. Let ook op welke informatie je allemaal verwerkt in het antwoord. Als je alle informatie al weggeeft dan hoeft de lezer niet meer op jouw website te zijn. Als je een FAQ-snippets wil toepassen voor een bepaald onderwerp, is het slim om een tool te gebruiken waarbij je kan zien wat de meest gestelde vragen omtrent een zoekwoord zijn. Hierdoor weet je precies wat mensen willen weten over dit onderwerp en kun je hier gemakkelijk op inspelen met jouw vragen en antwoorden.

Waar let je op bij het plaatsen?

Het kan wel eens voorkomen dat er een foutje in de broncode zit. Daarom is het goed om de FAQ-snippet te testen met de rich snippet testing tool van Google. Als er iets niet klopt krijg je een foutmelding en laat Google zien waar de fout zit. Wil je teksten plaatsen met een opmaak? Voeg dan opsommingstekens en paragrafen toe in de broncode.

0%

Geschreven door Iris

18-03-2021

in: SEO / Content

Je bent op 0% van het artikel