STORY

Laat je vacatures opvallen met Google for Jobs

Google for Jobs biedt een unieke mogelijkheid voor werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Met deze feature in Google zorg je ervoor dat jouw vacatures extra zichtbaarheid krijgen. Wanneer jouw vacatures in de Google for Jobs widget verschijnen komen ze namelijk boven de organische zoekresultaten te staan. Hierdoor vallen je vacatures beter op en kan de bezoeker rechtstreeks doorklikken naar de vacaturepagina op jouw eigen website! Instellen is heel gemakkelijk. Door middel van structured data kun je jouw vacature laten opnemen in het Google for Jobs overzicht.

 

Wat is Google for Jobs?

Google voor Jobs is een feature van Google die werkzoekenden helpt bij het vinden van de juiste vacatures. Google for Jobs kun je het beste vergelijken met Google shopping. Wanneer je op een product zoekt verschijnen de shopping resultaten direct onder de advertenties, ofwel boven de organische zoekresultaten. Bij Google for Jobs werkt dit hetzelfde. Stel, je zoekt op “SEO specialist vacature”, dan zie je bovenaan de resultaten direct de Google for jobs widget met overeenkomende vacatures in jouw regio (zie onderstaande afbeelding).

Wat kun je met Google for Jobs?

Voor de lancering van Google for Jobs in Nederland is Google de samenwerking aan gegaan met grote platformen als Indeed, Linkedin en  de Nationale Vacature Bank. Alle vacatures van deze platformen, dus ook degenen die jij plaatst, verschijnen automatisch in de Google for Jobs widget.

Maar je kunt ook rechtstreeks met jouw eigen vacature vanaf je eigen website in Google for Jobs verschijnen. Hierdoor kun je op je eigen website jouw verhaal vertellen en krijgt de potentiële kandidaat direct een indruk van jouw bedrijf. Om de vacature te tonen dien je gebruik te maken van structured data. Met behulp hiervan kan Google jouw vacature herkennen als rich snippet en deze tonen in de Google for Jobs widget. Hierdoor valt jouw vacature echt op! Het toepassen van structured data klinkt lastig, maar valt in praktijk erg mee. Je kunt het namelijk eenvoudig toevoegen met een stukje html code. Vrijwel in ieder CMS kan deze code eenvoudig worden opgenomen in de broncode van de betreffende vacaturepagina. Voor het creëren van deze code hoef je dan ook geen programmeur te zijn! Voor het toevoegen van de code kun je gebruik maken van een structured data generator.

Binnen het format zijn er een aantal verplichte velden die je in moet vullen, waaronder:

  • Vacature titel (job title)
  • Korte vacature omschrijving (job description)
  • Bedrijfsnaam
  • Website 
  • Branche
  • Fulltime/ parttime
  • Werktijden

Google for jobs generator

Verder is het verstandig om zoveel mogelijk van de overige velden in te vullen. Dat vergroot de kans op een prominente plek in Google for Jobs. Hoe meer velden je invult hoe completer de vacature is en hoe waardevoller Google jouw vacature vindt.

Voordelen van Google for Jobs

Het voordeel van Google for Jobs is dat potentiële sollicitanten de weg naar jouw website en de beschikbare vacature sneller weten te vinden. Een positie van jouw vacature boven de organische zoekresultaten geeft je veel meer zichtbaarheid. Maar het grote voordeel van Google for jobs is het tonen van jouw vacatures vanaf je eigen website. Zo verschijnen je eigen logo, recensies, beoordelingen en vacature gegevens naast de vacature én komen werkzoekenden direct op jouw website terecht. Hierdoor val je meer op tussen de vacatures van de grote platformen én is de kans groter op een betere CTR. Er kan namelijk gefilterd worden op criteria als locatie, functietitel etc. waardoor de kans groter is dat er sollicitanten worden aangetrokken die precies op zoek zijn naar wat jij in jouw vacature te bieden hebt. De hele gebruikservaring van de werkzoekenden wordt beter en daardoor ook de kans op de perfecte match!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wanneer je regelmatig op zoek bent naar nieuw personeel, wil je natuurlijk opvallen in de zoekresultaten. Onze marketing specialisten en webbouwers kunnen jou helpen om al je vacatures in te richten met behulp van structured data zodat jouw vacatures net als die van ons zullen opvallen in de zoekresultaten.

Dus wil jij verzekerd zijn van de beste match? Maak dan gebruik van Google for Jobs. Neem snel contact met ons op via onderstaand formulier en wij kunnen je helpen, adviseren of volledig ontzorgen bij het instellen van Vacature Rich Snippets!

0%

Geschreven door Peter

07-07-2021

in: Content / Development / SEO

Je bent op 0% van het artikel