Stories

Google Search Console voegt presentaties van review snippets toe

Op 10 februari heeft Google aangekondigd dat het nieuwe rapport voor review snippets is toegevoegd in Google Search Console. Wanneer je bijvoorbeeld bedrijfs- of productreviews op je website hebt staan, is dit een mooie toevoeging waar je veel uit kunt halen. Wat je hiermee kunt of hoe je het gebruikt, leggen we graag voor je uit!

Wat zijn review snippets?

Een duidelijk voorbeeld van review snippets zijn de sterren waarmee in zoekresultaten gemiddelde waarderingen worden aangegeven. Dit zijn elementen waarmee je je content uitbreidt in de zoekresultaten en die worden weergegeven op basis van structured data. Een voorbeeld hieronder:

Breid je content uit door review snippets te gebruiken.

Review snippets optimalisatierapport

Oke, weer terug naar Google Search Console. Want je hebt nu inzicht in de resultaten van je review snippets. Het optimalisatierapport van Google Search Console weergeeft nu ook fouten, waarschuwingen en geldige pagina’s voor de review snippets van je website.

Review snippets prestatierapport

Maar hoe vaak worden die reviews van je website nou getoond? In het prestatierapport is een nieuw element toegevoegd, zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien. Hierin zie je hoe je rich snippets, review snippets maar ook video’s presteren in Google. Dit betekent dat je kunt zien wat de CTR, vertoningen, kliks en gemiddelde positie is van deze snippets. Als je er echt diep op in wilt gaan, kun je ook nog je data filteren om te zien welke pagina’s, zoekwoorden, apparaten en landen het beste scoren.

Review snippets testen

Heb je review snippets toegevoegd aan je pagina? Dan kun je ze testen in de rich results testing tool. Hiermee test je door middel van pagina’s of codes in te voeren of de review snippets geen fouten bevatten.

Wanneer je veel foutmeldingen krijgt hoef je je geen zorgen te maken. Dit betekent niet dat je niet meer wordt getoond in Google, maar het is wel een kans om je website beter te laten tonen in 's werelds populairste zoekmachine! Want daar zul je in de toekomst profijt van hebben. Heb je vragen over jouw review snippets? Dan kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 088-1451400. Wij helpen dan graag verder! 

Voordelen:

Het is niet duur om op te zetten en kan zelfs gratis opgezet worden

Je kunt het snel opstarten en makkelijk zelf opzetten zonder hulp

0%

Geschreven door Frank

18-02-2020

in: SEO / Content

Je bent op 0% van het artikel