Stories

Google Search Console voegt presentaties van review snippets toe

Op 10 februari heeft Google aangekondigd dat het nieuwe rapport voor review snippets is toegevoegd in Google Search Console. Wanneer je bijvoorbeeld bedrijfs- of productreviews op je website hebt staan, is dit een mooie toevoeging waar je veel uit kunt halen. Wat je hiermee kunt of hoe je het gebruikt, leggen we graag voor je uit!

Wat zijn review snippets?

Een duidelijk voorbeeld van review snippets zijn de sterren waarmee in zoekresultaten gemiddelde waarderingen worden aangegeven. Dit zijn elementen waarmee je je content uitbreidt in de zoekresultaten en die worden weergegeven op basis van structured data. Een voorbeeld hieronder:

Hallo ik ben een toffe quote met nog wat extra tekst

Review snippets prestatierapport

Maar hoe vaak worden die reviews van je website nou getoond? In het prestatierapport is een nieuw element toegevoegd, zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien. Hierin zie je hoe je rich snippets, review snippets maar ook video’s presteren in Google. Dit betekent dat je kunt zien wat de CTR, vertoningen, kliks en gemiddelde positie is van deze snippets. Als je er echt diep op in wilt gaan, kun je ook nog je data filteren om te zien welke pagina’s, zoekwoorden, apparaten en landen het bestescoren.

Review snippets prestatierapport

Maar hoe vaak worden die reviews van je website nou getoond? In het prestatierapport is een nieuw element toegevoegd, zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien. Hierin zie je hoe je rich snippets, review snippets maar ook video’s presteren in Google. Dit betekent dat je kunt zien wat de CTR, vertoningen, kliks en gemiddelde positie is van deze snippets. Als je er echt diep op in wilt gaan, kun je ook nog je data filteren om te zien welke pagina’s, zoekwoorden, apparaten en landen het beste scoren.

Review snippets testen

Heb je review snippets toegevoegd aan je pagina? Dan kun je ze testen in de rich results testing tool. Hiermee test je door middel van pagina’s of codes in te voeren of de review snippets geen fouten bevatten.

Wanneer je veel foutmeldingen krijgt hoef je je geen zorgen te maken. Dit betekent niet dat je niet meer wordt getoond in Google, maar het is wel een kans om je website beter te laten tonen in 's werelds populairste zoekmachine! Want daar zul je in de toekomst profijt van hebben. Heb je vragen over jouw review snippets? Dan kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 088-1451400. Wij helpen dan graag verder! 

0%

Geschreven door Frank

18-02-2020

in: SEO / Zoekmachine optimalisatie / Contentmarketing

Je bent op 0% van het artikel

Advantages:

It is inexpensive to build and in some cases you can build it for free

You can have it up and running quickly and you can set it up without help

With a separate site, you can tailor the content to the needs of your mobile readers

That won't be replicated on the desktop version of your website