Story

Google Spam Update | november 2021

Google is in november met een nieuwe update gekomen. Google geeft, zoals gebruikelijk, niet veel details over de update. Wel is het belangrijk om je aan de richtlijnen te houden, zodat je goed vindbaar blijft in Google. Wat de update is en wat voor effect de update op jouw website of webshop kan hebben leggen we hieronder uit.

Wat is de Google Spam Update?

De Google Spam Update is de vierde update van 2021. Met deze update wil Google spammy websites verwijderen uit de zoekresultaten.

Onder spammy websites verstaat Google websites die zich beter of anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn, om zo bepaalde info van de bezoeker te verkrijgen of om malware te installeren. Ook vallen hier websites onder die bezig zijn met phishing.
 

Wat is het risico voor jouw website?

Volgens Google hoeven websites die zich aan de richtlijnen van Google houden zich geen zorgen te maken. Echter ziet Google geen verschil tussen websites die van zichzelf bezig zijn met louche praktijken zoals hierboven genoemd en gehackte websites. Het is belangrijk om je website goed te beveiligen, anders loop je het risico om posities te verliezen door het toedoen van anderen. Het belangrijkste is dat je website niet gehackt wordt. Een goede beveiliging op de website en het regelmatig veranderen van het wachtwoord kan dit voorkomen.
 

Google beveiliging Spam Update

Kan de Google Spam Update positief uitpakken voor mijn website?

Ja dat kan. Dit is alleen helaas niet iets waar je zelf op kunt sturen. Wanneer je posities verbeteren door de Google Spam Update, dan is dat omdat andere websites zijn gedaald.

posities flucueren

Posities fluctueren na de update

Mijn posities fluctueren sinds de update

Dit is heel goed mogelijk, ook al houd je je aan alle richtlijnen van Google. Houd er rekening mee dat ook je concurrenten te maken hebben met deze nieuwe update, waardoor ook zij van positie kunnen wisselen. 

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om te zorgen voor goede beveiliging. Google ziet namelijk een groei in het aantal spam websites dat ontstaan doordat ze gehackt zijn. Dit wil je voorkomen, want hierdoor ga je posities verliezen.

Wanneer je als website veel posities verliest raadt Google aan om je beveiliging te controleren en te checken of er tekenen zijn van inbraakpogingen.

Verder is er nog niet veel informatie over deze update vrijgegeven. Meer info wordt verwacht met het jaarlijkse Google spam fighting rapport van volgend jaar.
 

0%

Geschreven door Peter

15-12-2021

in: SEO / Content / Linkbuilding

Je bent op 0% van het artikel