Stories

Het is live: gratis advertenties in Google Shopping!

In het voorjaar kondigde Google het al aan: gratis producten kunnen tonen in Google Shopping. En nu is het ook uitgerold in Nederland! Wat dit voor jouw webshop kan betekenen? Dat leggen we je uit!

De hamvraag

Hoe zien gratis advertenties eruit?

In de afbeelding hiernaast zie je hoe de reguliere betaalde advertenties naast de “onbetaalde” advertenties staan. Het eerste (oranje) gedeelte is betaald, dit wordt duidelijk aangegeven door “sponsored” rechtsboven het vak. Het (groene) gedeelte eronder zijn gratis vertoningen van producten. Voor een bezoeker zit er dus maar weinig verschil tussen de twee! Zo kun jij als webwinkelier dus jouw producten gratis tonen vlakbij betaalde advertenties van concurrenten.

Toon gratis producten naast betaalde advertenties van concurrenten!

Vooral belangrijk

Wat levert het op?

Onze Google Ads specialisten hebben inmiddels al bij verschillende klanten resultaat gezien! In de afbeelding hiernaast zie je hoe de onbetaalde kliks worden weergegeven in het Merchant Center van Google. Ook zijn de kliks nog te segmenteren op product-, merk- en categorieniveau. Zo houd je dus eenvoudig bij op welke producten er veel geklikt wordt, en welke producten meer optimalisatie nodig hebben.

Hoe kom ik aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor gratis bezoek in Google Shopping moet je een productfeed binnen het Google Merchant Center hebben en aangemeld zijn bij Platformen van Google.

 

0%

Geschreven door Cor

20-10-2020

in: Advertising / Online marketing

Je bent op 0% van het artikel