Verbeter jouw internationale webshop met localisatie | Lees alles wat je moet weten in deze story!

Verlies geen vindbaarheid

Livegang begeleiding

De livegang van een nieuwe website neemt de nodige risico's met zich mee. Google indexeert een website opnieuw en daarbij is altijd een dip in organische posities te zien. Deze organische posities leveren gratis bezoekers op, i.t.t. Google Ads. Dus het is belangrijk om deze zoveel mogelijk in stand te houden.

Werkwijze

Samenwerken

Zoekmachines zoals Google beoordelen de livegang van een bestaande naar een nieuwe website steeds strenger. Hierin is eigenlijk altijd een dip in de organische posities te zien. Om deze dip te minimaliseren is een vlekkeloze livegang ontzettend belangrijk. Hier kunnen wij met onze ervaringen uit eerdere projecten jou in begeleiden en adviseren. Dit doen we in een tijdsbestek van 4 weken: 2 weken vóór en 2 weken na de livegang.

Voor livegang

Voor livegang - 301 lijst

Voordat jouw website live gaat stellen we een 301 lijst op. Dit is een lijst met alle url's van jouw website. Iedere url krijgt een 301 redirect naar de meest relevante url van jouw nieuwe website.

Voor livegang - Algemene technische controle

Wij voeren een algemene technische controle uit van jouw website. Hierin gaan we na of alle technische elementen aanwezig zijn in de code en het systeem van jouw nieuwe website om ook zoekmachine geoptimaliseerd te zijn.

Voor livegang - afstemming met webbouwer

Wij stemmen eventueel direct af met jouw webbouwer. Hierin leggen wij uit welke elementen we missen en wat er doorgevoerd moet worden voor een veilige livegang.

Na livegang

Na livegang - Dagelijkse monitoring

Wij monitoren dagelijks de belangrijkste organische posities van jouw website. Hiervan houden we jou op de hoogte. Zien we dalingen? Dan komen we direct in actie om deze weer om te zetten in een stijging.

Na livegang - Google Search console

Wij zetten de nieuwe sitemap van jouw website direct in het Google Search console. Zodat Google direct weet wat de urls van jouw website zijn. Vervolgens doen we een dagelijkse check om te kijken of Google fouten in indexering aangeeft.

Na livegang - Site Audit

Wij maken gebruik van geavanceerde tooling om alle pagina's van jouw website te crawlen. Hieruit stellen wij een gestructureerd advies op van technische optimalisatie van jouw website.

Na livegang - Langzaam afbouwen

De monitoring en controles verminderen we geleidelijk aan, totdat we samen met jou concluderen dat de livegang succesvol verlopen is!

Livegang begeleiding

Binnen 24 uur reactie
Vrijblijvend gesprek
Wekelijkse updates

Heb je interesse in de mogelijkheden of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht

En de volgende stap?

Terughalen en uitbouwen met linkbuilding

Met bovenstaande stappen minimaliseren we de dip in organische posities. Er zal echter altijd een kleine dip van een paar procent te zien zijn. Hoe halen we die toch terug? Met linkbuilding kunnen we gefocust op jouw belangrijkste zoekwoorden posities winnen. Aanvullend op livegang begeleiding draaien we een verlies niet alleen terug, maar zetten we deze om in groei!
Meer weten over linkbuilding?

Wij begeleiden

Jouw livegang

Blijf op de hoogte

Onze stories