Story

Medewerker aan het woord: Frank

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Met deze keer Frank in de hoofdrol. Frank is onze SEO-consultant en is dagelijks bezig met alle aspecten om de organische vindbaarheid van klanten te optimaliseren.

Deze maand in medewerker aan het woord

Frank van de Streek

He daar! Ik ben Frank van de Streek, ondertussen alweer 32 jaar oud. (Ja, daarmee trek ik de gemiddelde leeftijd omhoog. Daar word ik geregeld vriendelijk door mijn collega’s aan herinnerd.) Als geboren Groninger ben ik woonachtig met mijn vrouw en 2 zoontjes in Grijpskerk. Als SEO-consultant ben ik (bijna) dagelijks bezig met alle aspecten om organische vindbaarheid voor klanten te optimaliseren. In mijn vrije tijd mag ik graag een rondje op de motor rijden en wat pingelen op de gitaar.

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

In Groningen heb ik aan de Hanzehogeschool de bachelor Human Technology gevolgd. Bij deze opleiding staat het woord ‘usability’ centraal. Van het doen van behoefteonderzoek tot het opstellen van een advies/prototype en alles wat in tussentijd op je pad komt wordt behandeld. Na mijn opleiding ben ik bij een collega online-marketingbureau in Groningen aan de slag gegaan. 7,5 jaar lang heb ik mij met veel plezier ingezet voor een groot aantal klanten door zowel de advertising als SEO te verzorgen. Na deze periode zocht ik meer specialisatie en mogelijkheden om verder te groeien. In augustus 2021 ben ik door 050media benaderd om een SEO-functie te komen vervullen. En sindsdien ben ik dagelijks met veel plezier bezig met zoekmachineoptimalisatie.

 

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit? 

Een werkdag bij mij begint nooit zonder een kop koffie. (Sinds kort met echte De Kater koffiebonen.) Ik bekijk even mijn agenda om vervolgens mijn mailbox bij te werken. Mijn werkzaamheden lopen (gelukkig) behoorlijk uiteen. Van een onpage-analyse tot het schrijven van gespecificeerde structured data. En van het realiseren van kwalitatieve backlinks tot het hebben van uitvoerig klantcontact of teamoverleg. Om 12:00uur staan we allemaal in de rij om van de altijd goed verzorgde lunch van Mariska te genieten. De pauze sluit ik vaak af met het ophalen van de ‘wisselbokaal’ voor het potje rond de tafeltennistafel. Na de pauze ga ik weer verder met mijn werkzaamheden. Het laatste kwartiertje van mijn werkdag gebruik ik vaak om op de hoogte te blijven van het laatste SEO-nieuws, nieuwe functies van tooling te testen, of best-practices te lezen. De SEO-wereld is een dusdanige veranderlijke wereld dat je simpelweg niet achter kunt blijven.

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

Je collega’s maken de dagelijkse werksfeer. En deze is altijd goed. Ruimte voor een grap en een grol is er altijd! Er is vanuit 050media echt oog voor je. Aan verjaardagen wordt gedacht, maar ook de geboorte van een kleintje gaat niet onopgemerkt voorbij. Allemaal zaken die ik erg waardeer. 
Maar ook een stukje vrijheid is erg fijn. Eigen initiatieven worden aangemoedigd. De mogelijkheid om (last minute) toch vanuit huis te werken, of iets andere tijden aan te houden behoort allemaal tot de mogelijkheden.

 

Welk nummer zou je het liefst de hele dag op kantoor willen horen?

Zelf luister ik graag naar classic rock of een lekker blues nummertje. Vooral de sixties en seventies doen het daarom goed bij mij. Ik moet tevens bekennen dat de Hollandse hitjes die veelvuldig voorbij komen op de donderdag- en vrijdagmiddag steeds wat makkelijker weg te luisteren zijn ;-)

 

Wat is het tofste dat je ooit voor een klant hebt mogen doen?

Eigenlijk zijn de meest onverwachte (en vaak complexe SEO-problemen) het leukste om aan te werken. Onlangs had een klant last van een bot-aanval, waardoor de SEO prestaties beïnvloed werden. Het zo goed mogelijk oplossen en herstellen zijn zaken waar ik energie uit haal.

 

Wie nomineer jij voor de volgende keer? 

De Hollandse hits koning van 050media; Bob Gelderloos

0%

Geschreven door Frank

01-05-2023

in: SEO / Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel