Story

Medewerker aan het woord: Laura

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Met deze keer Laura in de hoofdrol. Laura is teamlead bij ons internationale team en verantwoordelijk voor het helpen van klanten om buiten Nederland te groeien online.

Deze maand in medewerker aan het woord

Laura Kattenbeck

Hoi! Ik ben Laura, de cross-border marketing manager van 050media. Ik ben de teamlead van ons internationale team, dat verantwoordelijk is voor het helpen van klanten om buiten Nederland te groeien online.

Oorspronkelijk kom ik uit het noorden van Duitsland, maar inmiddels woon ik bijna vijf jaar in Groningen. Klassiek, maar ik kwam hier wonen om te studeren. In mijn vrije tijd ga ik graag naar festivals met vrienden, maar ik hou ook erg van de relaxmomenten thuis of in de natuur.

 

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

Bijna drie jaar geleden begon ik met werken voor 050media. Ik begon als stagiaire, als onderdeel van mijn studie International Communication, en ontwikkelde me snel tot een SEO-consultant. Vanaf het begin lag mijn focus altijd op de Duitse markt. Destijds was ik één van de weinige “internationale” collega’s. Vandaag de dag kan ik met trots zeggen dat we groter zijn geworden en we het cross-border team samen hebben opgebouwd, dat ik nu leid als teamlead. Het team bestaat uit collega’s uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland en Finland. Samen helpen we klanten om de internationale markt te betreden en zorgen we voor alle marketingactiviteiten die hiervoor belangrijk zijn (vertalingen, localisatie, SEO, SEA, sociale media, etc.). 

 

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit? 

Mijn dagelijkse werk is erg gevarieerd en elke dag kan anders zijn. Als teamlead van het cross-border marketing team ben ik voornamelijk aanwezig als contactpersoon voor vragen, strategieën en een soepel proces. Samen met mijn collega’s ben ik bezig met de juiste strategieën voor de klanten te vinden. Ook beheer ik veel projecten en houd ik alle projecten bij om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden uitgevoerd worden. Daarnaast heb ik mijn eigen klanten waar ik zelf de verantwoordelijkheid over neem. Het is dus een combinatie van teammanagement en adviesverlening, wat het werk veelzijdig maakt en waardoor er altijd nieuwe uitdagingen voor de deur staan. De internationale markt is groot en brengt daarom veel leuke en nieuwe uitdagingen met zich mee.  

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

De community van 050media is top. We hebben een goede relatie met elkaar en werken veel samen met de verschillende andere afdelingen, waarbij we samen over strategieën nadenken. Hierdoor ben je continu je horizon aan het verbreden en nieuwe dingen aan het leren.

 

Welk nummer zou je het liefste de hele dag op kantoor willen horen?

99 Luftballons natuurlijk… Nee grapje, mijn muzieksmaak is erg gevarieerd dus je kan me met veel verschillende genres blij maken. Oldies, 90’s, hardstyle, hip-hop, meezingers, jij zegt het. Erg belangrijk overigens op het kantoor, want de muziek gaat alle kanten op hier.

 

Wat is het tofste dat je ooit voor een klant hebt mogen doen?

Het is geweldig om een belangrijke gevestigde Duitse speler te hebben overtroffen en ze van hun troon van de eerste plaats in de SERP te hebben gestoten. Ook het verschil maken en verfijnen met behulp van lokalisatie geeft veel voldoening. Ik vind het heerlijk om na te denken over de branding van een klant en te helpen bij het mede-creëren van pagina's zoals de "Over ons" pagina of om de merkidentiteit op de juiste manier te vestigen in een ander land

 

Wie nomineer jij voor de volgende keer?

Voor de volgende Medewerker aan het woord nomineer ik Frank

0%

Geschreven door Laura

23-03-2023

in: Internationaal / Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel