Story

Medewerker aan het woord: Lieke Oost

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Met deze keer Lieke in de hoofdrol. Lees snel verder en kom van alles te weten over onze Online Advertising Consultant!

Deze maand in medewerker aan het woord

Lieke Oost

Hoi! Ik ben Lieke, 27 jaar oud en geboren en getogen in een dorp vlakbij Emmen. Na de middelbare school (en een tussenjaar) ben ik naar Groningen gegaan om te gaan studeren. Na het afronden van mijn bachelor Bedrijfskunde en de master Marketing Management ben ik in Groningen blijven hangen. 

Bij 050media ben ik Online Advertising Consultant, dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de advertenties op Google. Daarnaast maak ik ook de advertenties op social media (voornamelijk Facebook, Instagram en LinkedIn). 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, spelletjesavonden te houden met vrienden en naar festivals te gaan. Daarnaast houd ik ook heel erg van reizen, maar het is helaas alweer even geleden dat ik dit heb kunnen doen.

 

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

Na het afronden van mijn master Marketing Management ben ik op reis geweest naar Thailand, Indonesië en Australië. Ik heb erg veel geluk gehad met de periode waarin ik op reis ben geweest, want een maand nadat ik terugkwam begon ongeveer Corona.

Doordat ik tijdens mijn studie al stage heb gelopen bij een ander online marketing bureau wist ik al in grote lijnen wat Online Advertising inhield. Uiteindelijk vond ik een vacature bij 050media die erg aansluit bij waar ik naar op zoek was. 
 

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit? 

Dat is heel verschillend, maar één van de constante factoren is dat ik altijd de dag begin met het maken van een To do lijst voor die dag. Verder is een dag eigenlijk nooit hetzelfde, ik kan bijvoorbeeld bezig gaan met het opzetten van een nieuwe campagne voor een klant die een nieuwe productcategorie heeft toegevoegd. Daarnaast heb ik ook geregeld afspraken met klanten, waarbij ik bij hun langs ga of zij bij ons, dan bespreken we bijvoorbeeld de resultaten, eventuele veranderingen en/of lopende zaken. In de middag ben ik bezig met het maken van een Social voorstel voor een potentiële klant. Daarna check ik de eerste resultaten van aanpassingen in campagnes die ik eerder die week heb gedaan. Verder houd ik ook altijd wat tijd vrij in mijn agenda voor eventuele ad hoc taken/vragen die binnenkomen.
 

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

Het leukste vind ik de goede sfeer die er is, er worden vaak gezellige dingen georganiseerd. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 

Wie nomineer jij voor de volgende keer?

Voor de volgende keer nomineer ik onze contentmarketeer Jolien

0%

Geschreven door Lieke

01-07-2022

in: Advertising / Social Media / Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel