Stories

Medewerker aan het woord: Wilrik Mook

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Deze keer Wilrik, hij maakt al meer dan 10 jaar deel uit van 050media! In deze story leer je hem beter kennen en lees je wat hij betekent voor 050media.

Deze maand in medewerker aan het woord

Wilrik Mook

Ik ben Wilrik Mook, 35 jaar oud. Na zo’n 10 jaar in Groningen stad gewoond te hebben, ben ik anderhalf jaar geleden verhuisd naar het landelijke Zuidbroek. Bij 050media werk ik als Lead Developer, en heb daarbij de leiding over het team van softwareontwikkelaars, waar ik zelf ook onderdeel van ben. In mijn vrije tijd sport ik graag (o.a. zwemmen en HIIT), klus ik aan ons huis, kijk ik een film of serie en speel af en toe een (computer)spelletje.

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

Tijdens mijn studie Informatica heb ik via studentenzwemvereniging G.S.Z.V. De Golfbreker 050media-eigenaar Sebastian leren kennen. We zijn toen gezamenlijk een project gestart voor automatisering van advertenties. Helaas kwam kort daarna Google met eenzelfde dienst, waarna we het hebben laten varen. Ik ben me daarna bezig gaan houden met het beheer van de eerste servers waar Zilver op stond, en zodoende uiteindelijk in het ontwikkelteam van Zilver terecht gekomen. Ondertussen draai ik al meer dan 10 jaar mee bij 050media, en nu dus in de rol van leidinggevende van de programmeurs.

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit?

Ik begin graag vroeg, dan kan er eventueel nog onderhoud uitgevoerd worden voordat de websites druk bezocht worden. Standaard heeft ons team om 9 uur een kort overleg, zodat iedereen weet waar de ander mee bezig is, en of iemand hulp kan gebruiken. Wat daarna op het programma staat, heeft eigenlijk nooit een vaste structuur voor mij. Het loopt uiteen van nieuwe functionaliteit uitschrijven en programmeren, tot bugs oplossen of ondersteuning bieden aan het team. Ook komen er (helaas) sporadisch storingen voor, die dan mijn volle aandacht krijgen.

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

De collega’s, en de vrijheid. Beide mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste en dynamische mensen, die open staan voor samenwerking en nieuwe mogelijkheden.


Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

De wereld van de ICT is altijd in beweging, en het is soms al lastig genoeg om de nieuwe en innovatieve mogelijkheden bij te houden. Daarom zie ik meer dan genoeg uitdagingen om mij voor langere tijd bezig te houden bij 050media!

050media kantoor

Wie nomineer jij voor de volgende keer?

Voor de volgende keer nomineer ik Hannah Strijker, Online Marketing Consultant op de advertising afdeling.

0%

Geschreven door Wilrik

26-05-2021

in: Development / Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel