Stories

Dit is onze vernieuwde pagebuilder!

Na het redesign van Zilver, kon de pagebuilder niet achterblijven. De pagebuilder heeft hetzelfde nieuwe likje verf gekregen, maar ook zijn alle functionaliteiten geüpdatet. Kortom: het ziet er niet alleen anders uit, ook is onze nieuwe pagebuilder nog makkelijker in gebruik. We nemen je in deze story mee langs alle nieuwe updates. Zo kun jij nog sneller én mooier jouw pagina’s in Zilver opmaken!

Onderdelenoverzicht maakt plaats voor pop-up menu

In de eerdere versie zag je rechts in de pagebuilder alle mogelijke onderdelen staan die je kan gebruiken voor de opmaak van een pagina. Denk hierbij aan titels, contentblokken en afbeeldingen. Die sleepte je dan van rechts naar links in de pagebuilder. In de nieuwe versie gaat dit middels een pop-up. Je klikt op het plusje die tussen de onderdelen verschijnt, en vervolgens krijg je alle mogelijke onderdelen te zien. Deze zijn ook nog eens mooi gesorteerd per soort! We demonstreren dit voor je in de onderstaande video.
 

Duidelijker overzicht door feature fields

Door de zogenaamde feature fields is het nu heel makkelijk om te zien welke content er in welke onderdelen staat. Zo zijn er duidelijke iconen toegevoegd, uiteraard in de mooie nieuwe Zilver kleur! Ook zie je de titel of inhoud van de onderdelen weergegeven in het pagebuilder overzicht.

Daarnaast is het overzichtelijker gemaakt wanneer er onderdelen onder een ander onderdeel horen. Bijvoorbeeld wanneer je productblokken plaatst in een lijst (zie de afbeelding hieronder). Door de centrering van de onderdelen is het nu duidelijker dat dit sub-onderdelen zijn. Wel zo handig!

Makkelijker in gebruik

Naast het kiezen van de onderdelen, is ook het invullen ervan gebruiksvriendelijker gemaakt. De pagebuilder geeft nu duidelijk aan wanneer iets niet of niet goed ingevuld is. Dat is te herkennen aan de bekende gevarendriehoek in het rood. Zo kun je direct zien bij welk onderdeel je iets moet aanpassen. De velden die verplicht moeten worden ingevuld, zijn weergegeven met een rode asterisk.

Verwijderen is nu veiliger

Ook is het verwijderen van een onderdeel gebruiksvriendelijker gemaakt. Dit staat nu niet meer naast het potloodje van bewerken, maar onderin het onderdeel. Wanneer je een onderdeel wilt verwijderen, wordt er nogmaals gevraagd of je dit echt wilt. Zo kun je niet meer zo snel per ongeluk een onderdeel verwijderen!

Opmaak exporteren en importeren

Dit was misschien wel één van de populairste vragen over de pagebuilder: kan ik pagina’s ook dupliceren? En goed nieuws: dat kan nu! Onderaan de pagebuilder vind je de import en export knoppen. Als je hier op export klikt, dan kopieert Zilver de complete inhoud van de pagebuilder. Deze opmaak kun je dan bij een andere pagina via de Import knop weer importeren, en klaar is Kees!

0%

Geschreven door Jeanine

25-02-2021

in: Development

Je bent op 0% van het artikel