Story

Ontwikkelingen rondom Lightspeed: wat betekent dit voor jou?

Waarschijnlijk heb je al gehoord dat Lightspeed recentelijk het e-commerce platform Ecwid heeft overgenomen. Tot nu toe heeft deze overname geen directe impact gehad op Lightspeed e-commerce winkels. Echter, we willen je graag op de hoogte stellen van enkele veranderingen die op komst zijn, aangezien Lightspeed van plan is om Ecwid te integreren.

Wat betekent dit voor Lightspeed gebruikers?

Hoewel we nog geen exacte roadmap hebben, kunnen we al enkele belangrijke punten delen die we hebben besproken met onze Lightspeed partnermanager:

  • Lightspeed zal blijven zorgen voor veiligheidsupdates.
  • Voor nieuwe Lightspeed-installaties zul je in de toekomst gebruik moeten maken van Ecwid in plaats van Lightspeed Ecom.
  • Als bestaande gebruiker kun je nog steeds nieuwe installaties aanmaken zonder directe veranderingen.

Daarnaast lijkt het erop dat maatwerk installaties voorlopig niet zullen worden gemigreerd naar Ecwid.

 

Wat is Ecwid?

Ecwid is een eenvoudige plug-and-play e-commerce oplossing, vergelijkbaar met software zoals Wix of Strato. Hiermee kun je als gebruiker zelfstandig een webshop lanceren zonder de noodzaak van een ontwikkelaar. Het is een perfect systeem als je overweegt om je eigen online bedrijf te starten. Ecwid is gebruiksvriendelijk en biedt een intuïtieve pagina-editor en andere handige integraties.

Houd er echter rekening mee dat maatwerkoplossingen momenteel nog niet worden ondersteund in Ecwid. Dus als je al een complexe, op maat gemaakte Lightspeed-winkel hebt, is het belangrijk om deze beperking in gedachten te houden.

 

Jouw partner in webdevelopment

Laten we samen kijken wat deze verandering concreet voor jouw webshop betekent en wat de optimale vervolgstappen zijn. Ons team van experts heeft uitgebreide ervaring in webdevelopment en denkt graag mee in de mogelijkheden om jouw bedrijf verder te laten groeien. Neem vrijblijvend contact met ons op.

0%

Geschreven door Onur

08-11-2023

in: Development

Je bent op 0% van het artikel