Stories

Zien: onze eigen sportschool!

Vanaf de uitbraak van Corona in Nederland dit voorjaar, zijn wij als bedrijf erg alert geweest op onze werknemers. Zo zijn er veel collega’s preventief thuis gaan werken en gingen alle afspraken bij klanten over naar videogesprekken. Op het moment dat ook de sportscholen dicht moesten in verband met de lockdown, gingen wij al snel op zoek naar andere manieren om toch te blijven sporten. Het begon met een half uur lange workout met een personal trainer, maar het is inmiddels uitgegroeid tot onze eigen sportschool!

Sinds vorig jaar was onze personal trainer Jorrit van HardWerkGroningen al bij 050media in beeld. Na en voor werk ondersteunde hij namelijk al meerdere sportieve collega’s in hun trainingen voor hardloopwedstrijden en triathlons. En dat beviel goed! Want al snel deden steeds meer collega’s mee aan de personal trainingen. Niet om te trainen voor een specifieke wedstrijd, maar gewoon om lekker fit te blijven. 

En toen was daar 15 maart. De dag dat de sportscholen hun deuren moesten sluiten door de nieuwe coronamaatregelen.

En toen was daar 15 maart. De dag dat de sportscholen hun deuren moesten sluiten door de nieuwe coronamaatregelen. Bij 050media besloten we om de personal trainingen vooral door te laten gaan, zodat alle collega’s alsnog de mogelijkheid hadden om te kunnen sporten. Aangezien onze sportieve collega’s in één van onze (toen lege) magazijnruimtes sportten, hadden we ruimte genoeg om de anderhalve meter afstand te handhaven. Ook deden we het in groepjes van maximaal vijf personen, inclusief onze personal trainer Jorrit.

De personal trainingen in deze vorm werden ook steeds populairder, ook omdat veel collega’s niet meer naar hun sportschool gingen. De sportende collega’s werden zo steeds fitter, dat er op een gegeven moment zelfs gevraagd werd naar gewichten. Dus begonnen we met kleine dumbbells en sportmatjes voor oefeningen op de grond. Later kwamen er steeds meer attributen bij, wat uiteindelijk heeft geleid tot een complete sportschool inrichting in ons magazijn!

Door deze vaste plek in ons magazijn kan nu iedereen bij 050media sporten wanneer ze willen; voor werk, na werk of zelfs in hun lunchpauze! Daarnaast worden nu drie keer per week HIIT trainingen gegeven door onze personal trainer Jorrit. Dit zijn trainingen die 45 minuten in het teken staan van herhalingen, herhalingen en nog eens herhalingen. Oefeningen die favoriet zijn bij onze sportieve collega’s zijn onder andere burpees, squats en push-ups. Of nou ja, favoriet...

Bij 050media vinden we het belangrijk om een sportieve en gezonde levensstijl te stimuleren:

We doen jaarlijks met een grote groep mee aan de 4mijl in Groningen.

Ook andere hardloopwedstrijden laten we niet aan ons voorbij gaan.

Er wordt op kantoor gratis fruit aangeboden zodat iedereen voor een gezond tussendoortje kan kiezen.

Niet alleen is sportief bezig zijn voordelig voor je lichaam, ook is het een goede manier om te ontspannen na een werkdag. En hoe leuk en gezellig is het dan om samen met jouw collega’s te kunnen ontladen?!

0%

Geschreven door Jeanine

10-09-2020

in:

Je bent op 0% van het artikel