Story

Je website optimaliseren met Screaming Frog

Wanneer je een website of webshop hebt wil je natuurlijk zo goed mogelijk vindbaar zijn in Google, het allerliefst wil je natuurlijk op de felbegeerde 1ste plek staan. Daarom is het belangrijk dat je website goed geoptimaliseerd is en er zo min mogelijk defecten te vinden zijn. Screaming Frog is een SEO-tool waarmee je snel je website kunt crawlen(scannen) en gebreken kunt opsporen en oplossen.

Wat is Screaming Frog?

Screaming Frog is een analyse programma waarmee je eenvoudig je website scant op onjuistheden. Dit doet Screaming Frog door middel van hun eigen snelle crawler genaamd SEO Spider, die je website vaak al binnen enkele uren volledig kan scannen. Nadat deze scan is voltooid kun je de resultaten analyseren en met de optimalisatie aan de slag gaan.

Wat kun je met Screaming Frog?

Screaming Frog is een tool met vele opties en functionaliteiten. Hierdoor is hij ook voor verschillende doeleinden inzetbaar om websites te verbeteren. Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe we Screaming Frog voor jouw website in kunnen zetten:

Technische SEO-audits: met Screaming Frog kunnen we de website crawlen voor informatie over technische SEO-problemen zoals, pagina’s met foutcodes, ontbrekende meta data, dubbele of ontbrekende H1 tags, kapotte links, onjuiste redirects en nog veel meer. Alle fouten worden in een duidelijk overzicht getoond in het zogeheten, issues-rapport.

Content scan: Screaming Frog crawlt de content van alle pagina’s op de website. Hierdoor kun je inzien op welke pagina’s wel of geen content aanwezig is. Hoeveel content er aanwezig is enzovoort.

404 fouten oplossen: 404 fouten komen helaas vaak voor bij websites. Naast dat 404 fouten slecht zijn voor de ervaring van websitebezoekers, kunnen deze fouten ook nog eens indexeringsproblemen veroorzaken. Wanneer Google op je website binnenkomt op een 404 pagina, kan het zijn dat hij je website niet verder kan crawlen. Hierdoor kun je belangrijke posities in Google en zo ook bezoekers verliezen. Gelukkig kunnen we deze 404 fouten snel voor je oplossen wanneer we deze fouten in kaart hebben gebracht.

Waarom je Screaming Frog zou moeten gebruiken

Met Screaming Frog kun je volledige websites op een snelle en handige manier scannen. Screaming Frog is sneller dan andere SEO audit tools en geeft een handig overzicht van alle data. Daarnaast kun je alle data eenvoudig exporteren en zelfs het hele issue rapport uitdraaien waarin alle fouten van de website aangegeven worden. Dit maakt dat de tool perfect is om technische SEO-problemen op websites, zoals kapotte links, ontbrekende metadata, pagina's met foutcodes en nog veel meer op te sporen.

Daarnaast kan Screaming Frog zelfs worden gebruikt voor het uitvoeren van een concurrentieanalyse, zoekwoordonderzoek, het genereren van XML-sitemaps en het vinden van backlink-mogelijkheden. Kortom, Screaming Frog is een handige tool om je SEO-strategie te optimaliseren en jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Heb je last van problemen met je website of met de organische vindbaarheid van je website? Onze marketing specialisten en webbouwers kunnen je helpen met het opsporen van fouten op je website en het oplossen van jouw problemen.

0%

Geschreven door Peter

01-05-2023

in: SEO

Je bent op 0% van het artikel