Story

Inhaakkalender 2023: hoe haak je in op inhakers?

Daar is hij dan; de 050media inhaakkalender voor 2023. Hierin vind je allerlei verschillende dagen waar je op kunt inhaken. Met het inspelen op een inhaker kan je je doelgroep verrassen en straal je als merk uit waar je voor staat. Voor elke branche en elk bedrijf zijn er inhakers te bedenken bij verschillende dagen! In deze story vind je niet alleen de 050media inhaakkalender, maar ook een aantal tips hoe je kunt inhaken.

Download de inhaakkalender van 050media

Waarom inhaken in 2023?

Inhakers kunnen erg effectief zijn, mits je ze op de juiste manier inzet. Een goede inhaker wordt vaak meer bekeken en gedeeld dan een gewone post. Dit levert een mooi moment op een een grote doelgroep te bereiken. Vaak werkt een inhaker goed, omdat deze aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep. Maar let op, haak alleen in op een dag die voor jouw doelgroep en branche van belang is. Bedrijven die inhaken voor het inhaken zullen niet het resultaat halen waar ze op hopen. Behoud de focus op je eigen identiteit om in de belevingswereld van de doelgroep te blijven en om de uitstraling van jouw bedrijf te behouden.

 
Wanneer werkt een inhaker goed?

Uit onderzoek is gebleken dat inhakers tot wel drie keer meer gedeeld worden op social media dan posts die niet inhaken. Dit zijn cijfers waar we natuurlijk erg blij van worden. Toch werkt niet elke inhaker zo goed dat hij drie keer vaker wordt gedeeld dan andere posts. 

Een inhaker werkt goed wanneer deze waarde toevoegt aan je merk. Probeer om de inhaker te verbinden aan je merk of bedrijf. Naast het koppelen van de inhaker aan je bedrijf, is het natuurlijk belangrijk om de uiting in de stijl van jouw merk te gieten. Denk hierbij aan je eigen tone of voice en de huisstijl voor visuele uitingen. 

Een inhaker gaat vaak gepaard met humor. Je speelt in op de emoties van de doelgroep en maakt mensen aan het lachen. Hierdoor zijn zij sneller geneigd om met anderen te delen waar zij zojuist om hebben gelachen. Maar let op, ook hier zit een keerzijde aan. Humor is een lastig begrip en slaat alleen aan als het niet te ver gezocht is of te ‘flauw’ is. Blijf bij je eigen merk en probeer vanuit daar naar een grappige invalshoek te zoeken. Bovendien hoeft niet elke inhaker grappig te zijn. 


De inhaakkalender voor 2023

050media heeft een inhaakkalender samengesteld die jij kunt gebruiken voor je bedrijf. Het is verstandig om van te voren goed te bedenken op welke dagen jij wilt inhaken, zodat je vooruit kunt plannen en de dag niet mist. Bekijk daarom onze inhaakkalender en bereid je voor op de leukste inhakers voor jouw bedrijf!

Inhaken op social media

Je kunt je inhakers op verschillende manieren inzetten. Via social media worden vaak inhakers gedeeld. De snelle manier van verspreiding is natuurlijk ideaal voor je bereik. Een goede social media strategie is hierbij van belang, omdat je de inhakers wilt laten aansluiten bij je merk. Bedenk dus goed wat je wilt uitstralen op social media en hoe je de inhakers hierin een rol kunt geven. Met de juiste social media marketing bereik jij een groot publiek! 

0%

Geschreven door Isa

20-12-2022

in: Online marketing / Content / Social Media

Je bent op 0% van het artikel