Story

Medewerker aan het woord: Belle van Rijswijk

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Met deze keer Belle in de hoofdrol. Lees snel verder en kom van alles te weten over onze HR-medewerker Belle!

Deze maand in medewerker aan het woord

Belle van Rijswijk

Hoi! Ik ben Belle en ben HR medewerker bij 050media. Ik ben 26 jaar geleden samen met mijn twee drieling-broertjes geboren in het mooie Groningen. Vervolgens ben ik opgegroeid in het Drentse Zuidlaren. Op mijn 18e ben ik op mezelf gaan wonen en momenteel woon ik alweer ruim vijf jaar samen met een vriendin in een mooie oude schipperswoning vlakbij het Noorderplantsoen in Groningen. Als ik niet aan het werk of aan het studeren ben, ben ik vrijwel altijd te vinden met mijn vrienden. Dingen die ik leuk vind om met mijn vrienden te doen zijn: lekker op vakantie gaan; zonvakantie of stedentripje, concerten of theater bezoeken, naar festivals gaan, lekker eten, drinken en stappen; bourgondisch leven. Italiaans eten is trouwens by far mijn favoriet.

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

In 2020 was ik naast mijn studie op zoek naar een nieuw bijbaantje. Via een vriendin ben ik bij Cookinglife terecht gekomen. Cookinglife is een kookwinkel die zowel fysieke winkels, als een grote online webshop heeft. Het hoofdkantoor van Cookinglife zit in hetzelfde pand als dat van 050media. Beide bedrijven zijn namelijk van dezelfde eigenaar en medewerkers werken nauw met elkaar samen.

Een vriendin van mij werkte bij Cookinglife op de klantenservice en vertelde mij dat ze nog collega’s zochten. Toen ze erover vertelde spraken met name de mate van flexibiliteit en de informele sfeer mij aan. Ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen voor de klantenservice.
 

Momenteel zit ik in het vierde, tevens laatste jaar van mijn studie HRM (Human Resource Management) aan de Hanzehogeschool in Groningen. In het derde jaar van mijn studie mocht ik voor een periode van 5 maanden op stage op een HR-afdeling. Mede door Corona was het lastig om een leuke en goede plek te vinden. Toen de kans zich voordeed om deze stage op de HR-afdeling van Cookinglife te lopen greep ik deze met beide handen aan. Ik ben blij dat ik die kans heb gekregen en heb tijdens mijn stage ontzettend veel geleerd! Zodoende ben ik ‘blijven plakken’ en ben ik in dienst getreden als medewerker in plaats van stagiaire. Nu ben ik sinds begin juli 2021 onderdeel van een heel fijn team en ben ik mede verantwoordelijk voor de HR-gerelateerde zaken van 050media en Cookinglife.

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit?

Een gemiddelde werkdag bestaat niet. Elke dag is anders en dat is wat het werk zo leuk maakt! Dit is maar een greep uit de vele werkzaamheden die er zijn te doen op de afdeling. 

Een aantal van mijn taken op een werkdag:

Na het halen van een kopje koffie voor jezelf en je collega’s start de dag met het checken van je agenda. Je kijkt of er afspraken in staan. Dit kunnen afspraken zijn met collega’s om te overleggen over bepaalde HR-gerelateerde onderwerpen, of een afspraak met een medewerker als hij/zij ergens tegenaan loopt of iets anders wilt bespreken. Daarnaast kun je ook een afspraak hebben met een potentiële medewerker die op sollicitatiegesprek komt.

Een taak die vaker per dag voorkomt is het bijhouden van de mailbox. Hierin kunnen vragen van collega’s of andere partijen staan die je kunt beantwoorden. Daarnaast kijk je of er medewerkers ziek zijn en hoe het met ze gaat.

Ook kan het zijn dat we op zoek zijn naar een nieuwe medewerker. Hier maak je (samen met de teamlead van de afdeling) een vacaturetekst voor en deze plaats je online. Mocht je een geschikte kandidaat hebben gevonden dan bel je deze en plan je een afspraak in voor een kennismakingsgesprek.

Wat ook altijd leuk is, is de welkomstsessie met nieuwe collega’s. Wanneer iemand zijn/haar eerste dag heeft heet je deze collega welkom en stel je hem/haar voor aan de andere collega’s. Je geeft daarnaast meer informatie over 050media, het kantoor en de gang van zaken.

Een andere verantwoordelijkheid is het up-to-date houden van het personeelsbestand. Hierbij komen met name administratieve taken kijken. Zo zorg je ervoor dat je de juiste gegevens hebt van de medewerkers, je maakt de arbeidsovereenkomsten op en zorgt dat alle informatie goed in ons personeelssysteem staat. Zo is alles aan het einde van de maand in orde en kunnen alle personeelsleden hun loon ontvangen.

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

Wat ik belangrijk vind is dat er een goede balans is tussen hard werken en gezelligheid. We poolen, tafeltennissen, pubquizzen, bbq’en en drinken een biertje met elkaar. Maar iedereen wil ook net dat stapje extra zetten voor een klant of voor elkaar. Bij 050media is er veel ruimte voor je eigen ontwikkeling waarin veel collega’s ook doorgroeien van stagiaire naar ervaren medewerker. Als je zelf initiatief toont en het gesprek aangaat met een collega of leidinggevende zijn er heel veel mogelijkheden. Zo kun je altijd de uitdaging blijven opzoeken en kun je blijven groeien als persoon en medewerker!

Wie nomineer jij voor de volgende keer?

Ik ben benieuwd naar het verhaal van webdeveloper Niek Hessels

0%

Geschreven door Belle

18-11-2021

in: Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel