Story

Medewerker aan het woord: Niek Hessels

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Met deze keer Niek in de hoofdrol. Lees snel verder en kom van alles te weten over onze full-stack developer Niek!

Deze maand in medewerker aan het woord

Niek Hessels

Hallo! Mijn naam is Niek Hessels, maar velen kennen mij ook als het standaard meubilair van 050media. Ik kan geen uitspraak doen over hoe oud ik ben, maar de kalenderleeftijd geeft 33 jaar aan. (Bijna) elke dag kom ik vanuit het mooie Assen naar Groningen. Naast werk ben ik veel bezig met sporten en gezelligheid. Ik sport vaak mee met mijn collega’s hier in de gym. Maar ook samen met mijn vrienden naar sport kijken vind ik reuze gezellig. Kortom, naast werk ben ik vooral omringd door allemaal leuke mensen en gezelligheid.

Bij 050media werk ik als full stack developer. Dit houdt in dat ik, op basis van het prachtige design van onze designers, websites maak van begin tot eind door middel van code en allerlei tools. Daarbij horen ook het toevoegen van nieuwe functies en conversie optimalisatie tot mijn takenpakket, net als de doorontwikkeling van websites van een aantal grote klanten.

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

Het begon allemaal in 2012. Samen met een paar klasgenoten van de opleiding Communicatiesystemen heb ik toen een website gemaakt. Ik moet erbij zeggen, dat konden we nog niet helemaal. Toch kregen we een belletje van de voormalig partner van Sebastian van DBH-Nederland. De vraag was of wij apps konden maken. Dat konden wij met onze geringe ervaring helaas niet, maar in gesprek gaan is nooit verkeerd. Als kleine jongen met grote dromen kwamen we aan op de afspraak in de Drie Gezusters van Groningen. Al tijdens het gesprek kwamen we erachter dat apps maken te hoog gegrepen zou zijn, maar we kregen wel de optie om een afstudeerstage te komen lopen bij 050media. Dit aanbod nam ik aan en zodoende is mijn carrière begonnen bij 050media. Na mijn afstudeerstage mocht ik hier blijven werken en mijn carrière uitbreiden naar Cookinglife. Er was destijds te weinig werk voor het aantal uren dat ik werkte, dus mocht ik ook bij Cookinglife aan de slag in het magazijn. Je hoort het al, 050media en Cookinglife waren toen nog niet zo groot als ze nu zijn. Er waren maximaal 15 medewerkers. Na groeien, groeien en nog eens groeien is het team inmiddels flink wat groter. Dat vind ik alleen maar gezellig, want hoe meer zielen hoe meer vreugd.

 

 

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Ik begin mijn dag in Assen, waar ik in de auto stap en naar kantoor rijdt. Aangekomen op de parkeerplaats doe ik de auto aan de lader. Bij binnenkomst op kantoor zeg ik tegen iedereen ‘goeiemorguuuh’ en haal ik een bakje koffie. Een kleine traditie is dat we dan met het front-end team eventjes 5 minuutjes gaan koffieleuten waarin we wat updates vertellen. Daarna start ik op met het checken van mijn mails, kijk ik naar de planning voor de dag en haal ik eventuele bugs uit websites, zodat alles meteen weer goed draait. Daarna ga ik aan de slag voor de klanten. Dit zijn werkzaamheden die uiteenlopen van het optimaliseren van de website tot technische features uitzoeken en inbouwen. Ook help ik tussendoor collega’s als ze ergens tegenaan lopen. Rond 12.00 uur is het tijd voor de heerlijke lunch van Mariska waarna we de lunch afsluiten met een potje rond de tafel pingpong (waar ik eerlijk gezegd best vaak in de finale sta). Na de pauze ga ik door met mijn taken. Na een dag hard werken is het op maandag en woensdag tijd om te sporten in de gym hier. Op donderdag en vrijdag verdienen we een heerlijk koud biertje met de nodige gezelligheid.

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

Het leukste bij 050media vind ik de gezelligheid. Inmiddels heb je door dat ik een man van de gezelligheid ben. Ik vind de informele sfeer die er hangt en de platte organisatiestructuur dan ook heel fijn. Natuurlijk ben ik altijd bij de gezellige feestjes en andere activiteiten die worden georganiseerd, iets wat ik ook erg kan waarderen aan het bedrijf. Het sporten met collega’s motiveert mij om een beetje fit te blijven.

Naast de gezelligheid vind ik het leuk om voor 050media te werken, omdat we naast de gezelligheid ook professioneel en sterk zijn in het vak. Het is leuk om te werken voor een bedrijf dat mooie dingen doet. 

 

Wie nomineer jij voor de volgende keer? 

Ik nomineer Pim, onze Linkbuilding teamlead en tevens IT-topper
 

0%

Geschreven door Niek

15-12-2021

in: Development / Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel