Verbeter jouw internationale webshop met localisatie | Lees alles wat je moet weten in deze story!

Story

Medewerker aan het woord: Pim van der Zon

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Met deze keer Pim in de hoofdrol. Lees snel verder en kom van alles te weten over onze teamlead van de linkbuilding afdeling en IT-topper Pim!

Deze maand in medewerker aan het woord

Pim van der Zon

Hallo! Mijn naam is Pim van der Zon en ik ben 26 lentes jong. Ik ben geboren in Rotterdam, maar toen ik 5 jaar jong was ben ik met mijn ouders verhuisd naar het mooie Emmen. Ik besloot te gaan studeren in Groningen, waar ik op kamers ben gegaan. Naast werk heb ik een grote (en dure) hobby, namelijk sneakers verzamelen. De mooiste en uniekste exemplaren het liefste natuurlijk. Daarnaast mag ik graag een goede film kijken, of gamen met mijn vrienden. Bij 050media ben ik momenteel teamlead van de Linkbuilding afdeling. Op deze afdeling zorgen we met behulp van kwalitatieve backlinks dat de waarde van een website groeit, waardoor Google meer waarde aan je website gaat geven.

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

Door het begin van de corona pandemie kon ik helaas niet doorgaan met mijn toenmalige baan in de horeca. Aangezien ik wel een inkomen nodig had, ben ik gaan zoeken naar sectoren die nog wel draaiende waren, toen ben ik terecht gekomen bij het magazijn van Cookinglife. Dit stond niet echt in lijn met mijn vakgebied. Ik heb namelijk international hospitality management (hotelschool) gestudeerd, en veel uitzicht op een leuke baan in die sector was er destijds ook niet. Na bijna een jaar met veel plezier in het magazijn te hebben gewerkt, werd mij - mede door mijn technische kennis en voorliefde voor technologie - gevraagd of ik op kantoor bij 050media wilde komen werken. Een kans die ik met beide handen aangreep, en een plek waar ik me steeds meer thuis voel.

 

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit?

Mijn gemiddelde werkdag begint eigenlijk altijd met een kop thee achter mijn computer. Ik lees ‘s ochtends mijn mails door, en check dagelijks hoe het ervoor staat met de websites van onze klanten. Daarnaast ben ik dagelijks aan het mailen met onze partners, om zo de beste links te realiseren voor onze klanten. Ook overleg ik veel met mijn collega’s over deals met partners of over nieuwe ontwikkelingen.
Buiten mijn werkzaamheden voor de linkbuilding afdeling om, sta ik ook altijd klaar voor mijn collega’s die tegen een IT-gerelateerd probleem aanlopen. Aangezien ik handig ben met computers, word ik meestal gevraagd om dit op te lossen. Dit is soms een stekker die niet goed in een beeldscherm zit waardoor hij het niet doet, maar het gebeurt ook wel eens dat er écht iets kapot is ;).

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

Het leukste aan 050media vind ik de werksfeer en ruimte voor ontwikkeling. Eigenlijk staan alle collega’s open voor een praatje, en willen je helpen waar nodig. Dat is precies de reden waarom ik mezelf zo heb kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf. Op het moment dat iemand een idee heeft voor een verbetering of een optimalisatie, dan krijgt diegene ook de ruimte om dat door te voeren. Mocht blijken dat het niet efficiënt genoeg is, of de “oude” manier toch beter werkt, dan is het jammer, maar hebben we het in ieder geval geprobeerd. Zelf merk ik dat dit de creativiteit van mensen stimuleert, en iedereen ook actief kan meedenken in de processen.

Wie nomineer jij voor de volgende keer?

Onze topper van de Cross-border afdeling: Esther Kappenberg

0%

Geschreven door Pim

in: SEO / Linkbuilding / Medewerkers

Je bent op 0% van het artikel