Story

Medewerker aan het woord: Peter van Boven

Bij medewerker aan het woord wordt er elke maand een gezicht bij 050media uitgelicht. Met deze keer Peter in de hoofdrol. Lees snel verder en kom van alles te weten over onze SEO consultant!

Deze maand in medewerker aan het woord

Peter van Boven

Moi! Mijn naam is Peter van Boven en ik ben 29 jaar oud. Ik ben geboren en opgegroeid in een dorp bij Emmen in de uithoek van Drenthe. Na een aantal jaren ICT te hebben gestudeerd heb ik de omslag gemaakt naar de opleiding Ondernemerschap. Voor deze studie ben ik naar Groningen verhuisd. Tijdens mijn studie ben ik een aantal keren verhuisd, maar iedere keer kwam ik toch weer terug naar Groningen. 

Bij 050media bekleed ik de functie van SEO consultant, kort gezegd houdt dit in dat ik verantwoordelijk ben voor de organische vindbaarheid van mijn klanten. Dit doe ik door de markt waar mijn klanten in opereren te analyseren en hierin kansen te zien. Aan de hand daarvan bepaal ik de strategie en stappen die gezet moeten worden. Hierbij kijk ik binnen SEO naar zowel content als linkbuilding en daarnaast ook email marketing. 

Buiten werktijd mag ik graag sporten, dit doe ik meestal vijf keer in de week. Het is voornamelijk krachttraining, maar een rondje hardlopen past af en toe ook nog wel in mijn schema. Daarnaast ben ik een echte speciaalbier liefhebber en ben ik regelmatig op een terrasje te vinden. Ook ga ik graag uit eten, het liefst een vijfgangendiner met een wijn- of bierarrangement als het kan. Ik drink graag een biertje met vrienden en ga ik af en toe naar een festival. Mijn overige tijd besteed ik vooral aan series kijken of een potje gamen.

Hoe ben je bij 050media terecht gekomen?

Tijdens mijn studie Ondernemerschap was ik het meeste geïnteresseerd in marketing en door mijn ICT-achtergrond sprak online marketing me erg aan. In mijn tweede jaar had ik een duaal jaar waarin ik een jaar lang werkervaring moest opdoen. Het eerste halfjaar hiervan heb ik in Gent doorgebracht als assistent-manager bij een kledingzaak. Het halfjaar daarna wou ik graag iets met marketing doen en zo kwam ik bij 050media terecht. Tijdens het verloop van mijn studie heb ik nog twee marketing minoren gedaan in Azië. En als afsluiting ben ik afgestudeerd bij een start-up in Utrecht. Na mijn studie werd ik gebeld door mijn oud stagebegeleider van 050media, toen ben ik halsoverkop terug gekomen naar Groningen. Inmiddels ben ik nu iets langer dan een jaar bij 050media in dienst.

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit? 

Ik begin mijn dag met het checken van mijn mailbox en het beantwoorden mails van klanten. Aan het begin van elke maand heb ik dagen waarin ik veel bezig ben met rapportages maken voor klanten en heb ik veel klantcontact om de resultaten en voortgang te bespreken. Aan het einde van de maand ben ik druk met alles klaarzetten voor de volgende maand zodat onze copywriters en linkbuilders aan het begin van de maand direct aan de slag kunnen. 
Gedurende de rest van de maand zien al mijn werkdagen er anders uit. De ene dag ben ik voornamelijk druk met klantmeetingen of ga ik op klantbezoek, een andere dag ben ik bezig met analyses en strategieën van bestaande klanten en weer een andere dag ben ik een plan aan het opstellen voor een potentiële klant. Dit is ook wat mijn functie erg leuk maakt, er zit veel afwisseling in.

Wat vind je het leukste aan 050media als bedrijf?

Het leukste aan 050media vind ik de informele werksfeer binnen het bedrijf en de gezelligheid, dit zorgt ervoor dat de dagen leuk zijn en snel voorbij gaan. Ook zijn er leuke activiteiten waar je aan mee kan doen. Zo hadden we laatst bijvoorbeeld een FIFA toernooi op het kantoor, wat erg gezellig was. Naast de gezelligheid ben ik erg blij met de ruimte die je hier krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien. Er wordt echt gekeken naar waar je krachten liggen en waar je energie uit haalt.

De sportschool in het magazijn is natuurlijk ook een groot pluspunt!

Wie nomineer jij voor de volgende keer? 

Lieke Oost

0%

Geschreven door Peter

02-06-2022

in: Medewerkers / SEO

Je bent op 0% van het artikel