Stories

Nu gratis adverteren in Google Maps!

Ondernemers opgelet: tot september kun je gratis adverteren via Google Maps! Lees gauw verder om erachter te komen wat dit precies is en hoe het werkt.

Waarom biedt Google gratis adverteren?

In de Corona tijd hebben veel bedrijven minder ondernomen of zelfs stil gestaan. Langzaamaan zien we daar verandering in komen. Er is weer wat meer activiteit, uiteraard met inachtneming van de gestelde regels. Om de overgang nog prettiger te maken heeft Google de mogelijkheid om je bedrijf te promoten in Google Maps gratis gemaakt. En wel tot september 2020!

Gratis adverteren, wie wil dat nou niet? Je bereikt meer klanten zonder ervoor te betalen.

Online advertising

Voor ondernemers is het prettig om relevante doelgroepen zo snel mogelijk te bereiken. Online advertising is een hele goede manier om maximaal rendement te behalen. Wij vertellen je graag meer over de slimme campagnes die er zijn om met name kleine bedrijven eenvoudig te ondersteunen. Onze consultant kunnen je ondersteunen, ook na de gratis periode van Google, om zo snel en zoveel mogelijk de juiste klanten te bereiken.

Google Maps

Maar, om terug te komen op de gratis campagne van Google… Stel je voor. Je bent voor werk in een andere stad en opent Google Maps om een locatie te vinden. Direct valt het je op dat er een aantal bijzondere pins op de kaart staan. Nieuwsgierig als je bent, kijk je toch even. Dit gebeurt er als je gaat adverteren in Google Maps. De opvallende vierkante pins zijn gesponsorde spelden waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden. Services of speciale aanbiedingen en mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het bezorgen van consumpties, worden zichtbaar voor iedereen die in de buurt is en/of een gerelateerde zoekopdracht invoert. Deze manier van adverteren is dus ontzettend slim en handig. En momenteel ook nog eens gratis, hoe fijn!

In het kort

Geen kosten voor kliks op ads

Geen kosten voor telefoontjes via ads

Geen kosten voor verkopen via ads

Hoe kun je gratis adverteren?

Inmiddels zijn er al een aantal gesponsorde pinnen gelanceerd voor slimme campagne-adverteerders die een Google Mijn Bedrijf account hebben. Wanneer je al een account hebt, zorg dan dat jij jouw speciale diensten en informatie up-to-date hebt. Zorg daarbij dat de gesponsorde plaatsmarkeringen beschikbaar zijn. Als je nog geen account hebt, dan is nu het moment om er één aan te maken! Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe opvallend en aantrekkelijk jouw bedrijf er straks ook uit kan zien.

Heb je nog geen ervaring met Google Mijn Bedrijf? Dan kun je de handleiding downloaden of natuurlijk de hulp van 050media inschakelen. Het is trouwens goed om te weten dat je je ook via de mobiele Google Ads-app kunt aanmelden voor slimme campagnes en advertenties. Deze functie is gelukkig al in Nederland mogelijk. Net als in: de VS, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en Japan. Google geeft aan dat er snel meer landen zullen volgen.

0%

Geschreven door Jolien

31-07-2020

in: Advertising / Online marketing

Je bent op 0% van het artikel