Story

De impact van jouw beoordelingsscore op Bol.com

Met meer dan twee miljoen bezoekers per dag op het domein van Bol, wil jij als ondernemer natuurlijk weten hoe jij hier commercieel het meeste uit kunt halen met jouw bedrijf. In een eerdere story hebben wij al laten zien wat de levertijd op Bol.com voor jouw bedrijf kan betekenen. In deze story nemen we je mee in de voordelen van jouw beoordelingsscore op Bol.com.

Hoe word je goed beoordeeld?

Een veelgehoorde gedachte is dat een bedrijf alleen wordt beoordeeld op het product dat ontvangen wordt door de consument. Op de website van Bol wordt jouw bedrijf op de volgende vier punten beoordeeld:

  • Algemene beoordeling
  • Productinformatie
  • Levertijd
  • Bezorging 

Zoals je kan zien heeft de helft van de beoordelingscriteria te maken met de levering van het product. Voor de consument is het enorm belangrijk om te weten wat de voorwaarden zijn rondom verzendingen; wanneer wordt het product verzonden en op welke wijze dit wordt gedaan. Het is daarom belangrijk om goed na te gaan hoe jouw leveringsproces momenteel is en hoe deze eventueel geoptimaliseerd kan worden.

Case: Gouden beoordelingsscore met Compliment! 

In samenwerking met online groothandel Compliment.nl worden diverse online kanalen ingezet om verkopen te realiseren. Een daarvan is het adverteren via marketplaces. Via Bol.com bieden wij producten aan, zowel organisch als via de inzet van de juiste advertentiecampagnes. De buybox is het aankoopblok op Bol.com. Meerdere aanbieders van hetzelfde product gaan de concurrentiestrijd aan om het aankoopblok.

 

                  

Door onze inzet op Bol hebben wij onlangs een gouden beoordelingsscore mogen ontvangen en hier zijn wij natuurlijk heel trots op! Wanneer wij nu de buybox hebben, wordt hier een gouden beoordeling aan gekoppeld, zoals zichtbaar in onderstaande afbeelding. De standaard blauwe kleur van Bol.com verdwijnt en wordt vervangen door een gouden kleur. Dit geeft de bezoeker natuurlijk direct de indruk dat het gaat om een gevestigde en betrouwbare partij om producten te bestellen!

Om een gouden beoordeling te ontvangen op Bol, dien je aan enkele voorwaarden te voldoen:

De gemiddelde beoordeling moet allereerst een 9.0 of hoger zijn

Op alle overige punten moet minimaal een 8.5 gescoord worden

Per maand moeten er minimaal 20 beoordelingen genoteerd worden

Per maand moeten er minimaal 50 artikelen worden verkocht

Het is dus belangrijk om een goede beoordeling te ontvangen, hierdoor wordt het consumentenvertrouwen verhoogd. Met een goede beoordelingsscore wordt ook vaker de buybox veroverd! 

Goede beoordeling = meer verkopen! 

Maar wat is de impact van een gouden beoordelingsscore? Allereerst wekt de score vertrouwen bij de consumenten en neemt het de drempel weg om een bestelling te plaatsen. Ten tweede zorgt het voor het vaker veroveren van de buybox, wat vervolgens zal resulteren in meer bestellingen. In onderstaande grafiek kun je het effect zien dat de gouden beoordelingsscore heeft gehad op de totaal gerealiseerde omzet op Bol.com. De gouden beoordelingsscore is verkregen op 20 maart 2023.

Zoals zichtbaar in de grafiek, zorgt het vaker verkrijgen van het koopblok voor een stijging in de dagelijkse omzet. Sinds het verkrijgen van een gouden beoordelingsscore is de dagelijkse omzet met 21,75% gestegen ten opzichte van de voorgaande periode! Een resultaat waar wij trots op zijn. 

Samenwerken?

Wil jij als ondernemer ook het consumentenvertrouwen opwekken en de drempel verlagen om bij jou te bestellen? Dan is een goede beoordelingsscore op Bol.com van essentieel belang! Het is daarbij belangrijk om te investeren in de levering van je producten en ervoor te zorgen dat je aan alle voorwaarden voldoet om een gouden beoordeling te ontvangen. Met een gouden beoordelingsscore zorg je niet alleen voor een stijging in de dagelijkse omzet, maar verover je ook vaker de buybox. Wil jij weten hoe je dit het beste kunt inrichten voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met een van onze online marketplaces specialisten van 050media en ontvang advies op maat!

0%

Geschreven door Bob

12-06-2023

in: Marketplaces / Advertising

Je bent op 0% van het artikel