050media officieel Shopify partner | Lees meer in deze story!

Vergroot je bereik met

Marketplaces

De concurrentie binnen de e-commerce groeit hard. Het is daarom des te belangrijk om gevonden te worden tussen alle concurrenten. Marketplaces zijn platforms met een zeer groot bereik. Een online marketplace is een e-commerce site waarop jouw producten kunnen worden aangeboden.

werkwijze

< class="heading heading--lg"> Samenwerken

Online marketplaces zijn vanwege hun grote bereik erg geschikt om online verkopen een boost te geven. Adverteren op deze platforms vraagt echter om een weloverwogen strategie. Elk platform heeft zijn eigen USP's en onze consultants adviseren in het kiezen van de juiste platforms en producten. Door in te spelen op de USP’s van elk platform ontstaat een mooie synergie.

Zo gaan we te werk

Stap 1: Budget & doelstellingen

Zonder uitvragen, niet voldoende input voor een strategie. Wat is jullie identiteit en wat is de klantvraag? Welke doelstellingen en budgetten hebben jullie voor ogen?

Stap 2: Platformselectie

We adviseren jou over welke platforms geschikt zijn. We kijken op welke platforms we voor jouw producten het beste rendement verwachten, kijkend naar jouw productmarges en commissies van de partners.

Stap 3: Productieselectie

Productselectie is erg belangrijk. Gezien de kosten die je afdraagt aan platforms is het van belang op productniveau door te rekenen wat het kost of oplevert om het product via een marketplace af te zetten.

Stap 4: Feed management

Een productfeed is noodzakelijk. Deze feed moet geoptimaliseerd worden om aan de eisen van verschillende platforms te voldoen. Hiervoor werken wij samen met feed management tools als Channable en Channelengine.

Stap 5: Livegang

We zorgen dat jouw website, het voorraadsysteem, de feed en het platform gekoppeld worden. Wanneer dit is gebeurt, kunnen we live!

Stap 6: Management en rapportage

Problem shooting is een belangrijke terugkerende taak bij marketplaces. Daarnaast analyseren en optimaliseren wij continu de productprestaties. We staan altijd in contact met onze klanten en voorzien hen regelmatig van een rapportage.

Meer over Marketplaces

 

Marketplaces

Online marktplaatsen worden een steeds belangrijker onderdeel van een multichannel e-commercestrategie. Marktplaatsen als Amazon, Marktplaats en Bol.com trekken veel verkeer aan. Daarnaast zijn deze marktplaatsen steeds vaker het startpunt van een online zoektocht naar producten. Adverteren op deze marktplaatsen geeft je verkopen een boost maar vraagt om een weloverwogen strategie. Marges zijn een belangrijke peiler of adverteren op een marktplaats uitkan. 

 

Vergelijkingssites

De naam verklapt het wellicht al een beetje maar vergelijkingswebsites als Ebay en Beslist.nl zijn websites waarop producten en adverteerders worden vergeleken. Ze spelen een belangrijke rol in de Consideration- en Think-fase. Mensen zijn al specifiek op zoek naar een product en vergelijken de producten met elkaar om vervolgens over te gaan tot een aankoop. 

Wij zijn gespecialiseerd in adverteren op onder andere Beslist.nl en Ebay. Deze partijen werken net als veel andere kanalen met een productfeed die moet voldoen aan bepaalde eisen. Er wordt gebruik gemaakt van een afrekenmodel op basis van CPC (cost per click) en CPS (cost per sale).

 

Feedmanagement

Zoals hierboven al even kort benoemd, is een productfeed essentieel voor de bovenstaande platforms. In een productfeed staat productinformatie over de producten die jij verkoopt. Jouw feed moet voldoen aan verschillende eisen en criteria die variëren per platform. Wij optimaliseren feeds, zodat ze voldoen aan deze criteria. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de juiste koppeling gemaakt kan worden tussen de feed en het desbetreffende platform. Hiervoor werken wij met feedmanagement tools als Channable en Channelengine.

 

Voordelen marketplaces

  • No cure, no pay. Je betaalt een vast bedrag of percentage per sale/lead aan het netwerk, dus niet per klik* (* deze optie is overigens wel mogelijk)
  • Eenvoudig en snel meer omzet voor je webshop
  • Adverteren op marketplaces kan op zeer korte termijn gestart worden
  • Toegang tot een zeer groot bereik

Wij werken voor jou

Team Ads

Marketplaces

Binnen 24 uur reactie
Vrijblijvend gesprek
Wekelijkse updates

Wil je meer weten over marketplaces voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht

Blijf op de hoogte

Onze stories