Vergroot je bereik met

Marketplaces

Steeds meer gebruikers beginnen hun zoektocht naar hun producten via een marketplace zoals Bol.com of Amazon. Je producten via een marketplace verkopen is een vlotte manier om in beeld te komen bij je doelgroep. Maak gebruikers enthousiast over jouw merk en producten en tover ze om tot trouwe klanten met een goede marketing op de marketplaces.

Waar je jouw doelgroep kunt bereiken

De kanalen

Welke voordelen hebben marketplaces

Marketplaces bij 050media

Optimale vindbaarheid van jouw producten

Marketplaces willen de gebruiker de beste ervaring geven. Wij zorgen ervoor dat jouw producten door de doelgroep worden gevonden op de marketplaces. Een weloverwogen strategie is de basis van de marketplace marketing. Vanuit deze strategie zullen we advertising campagnes creëren en bestaande campagnes optimaliseren. Hierdoor halen wij het maximale uit jouw marketplace marketing.

Feedmanagement

Jouw producten worden via onze feedmanagement tools Channable en Channelengine getoond op het online verkoopplatform. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om de feed zo optimaal mogelijk in te stellen. Dankzij onze intensieve samenwerking met Channable mogen wij onszelf Channable Gold partner noemen. Hierdoor krijgen we een extra gespecialiseerde service van Channable die er onder andere voor zorgt dat we toegang krijgen tot de nieuwste tools, waardoor we jou van een nóg betere feed kunnen voorzien.

Repricers

Op de online verkoopplatformen is de juiste prijsstrategie van groot belang. Marketplaces geven gebruikers de voorkeur aan de aanbieder met de beste prijs, maar je wilt natuurlijk ook de beste marge voor jouw producten. Met de juiste strategie én met de repricertool van Channable worden jouw producten voor de beste prijs verkocht.

Storefront creatie

Om direct op te vallen met jouw producten is het van belang om goede productfoto’s te tonen. Onze fotografen hebben alles in huis om jouw producten te laten stralen en op te laten vallen. Bovendien hechten de marketplaces veel waarde aan sterke content, waardoor je niet alleen bij de gebruiker, maar ook bij de platforms in de smaak zult vallen.

Zo gaan we te werk

Stap 1: Strategie

Marketplaces marketing vraagt om een goed uitgedachte strategie. Aan de hand van jouw doelstellingen en budget maken we een strategie op. Hierbij hoort ook de selectie van de juiste platforms. We zoeken naar de beste platforms voor een zo hoog mogelijk rendement, kijkend naar jouw productmarges en commissies van de partners.

Stap 2: Inrichten

Vervolgens zullen we het platform volledig inrichten om klaar te zijn voor verkoop. Dit begint natuurlijk met het aanmaken en het inrichten van het account. We koppelen vervolgens de feed en zorgen dat je website, het voorraadsysteem en het platform met elkaar gekoppeld zijn.

Stap 3: Optimaliseren & beheren

Je feed moet geoptimaliseerd worden om aan de eisen van verschillende platforms te voldoen. Bovendien zorgt deze optimalisatie ervoor dat je een grotere kans hebt op een toppositie in de zoekresultaten.

Stap 4: Advertising

Online adverteren op marketplaces wordt steeds belangrijker. Op Bol.com hebben gesponsorde artikelen, sinds 4 juli 2022, een hogere positie gekregen. Jouw producten wil je natuurlijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten, zodat ze meteen opvallen bij de consumenten. Onze specialisten zullen de beste strategie bepalen voor het adverteren op deze marketplaces.

Stap 5: Management & rapportage

We analyseren en optimaliseren continu de productprestaties. Problem shooting is bijvoorbeeld een belangrijke terugkerende taak bij marketplaces. We staan altijd in contact met onze klanten en voorzien je regelmatig van een rapportage.

Wij werken voor jou

Team Ads

Rick van der Vlis

Online Advertising Specialist

Mathijs Kok

Marketing Manager

Fabian Staal

Online Advertising Specialist

Marketplaces

No cure, no pay
Eenvoudig meer omzet voor je webshop
Toegang tot zeer groot bereik

Wil je meer weten over marketplaces voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht

Meer over Marketplaces

Marketplaces

Online marktplaatsen worden een steeds belangrijker onderdeel van een multichannel e-commercestrategie. Marktplaatsen als Amazon, Marktplaats en Bol.com trekken veel verkeer aan. Daarnaast zijn deze marktplaatsen steeds vaker het startpunt van een online zoektocht naar producten. Adverteren op deze marktplaatsen geeft je verkopen een boost maar vraagt om een weloverwogen strategie. Marges zijn een belangrijke peiler of adverteren op een marktplaats uitkan. 

 

Vergelijkingssites

De naam verklapt het wellicht al een beetje maar vergelijkingswebsites als Ebay en Beslist.nl zijn websites waarop producten en adverteerders worden vergeleken. Ze spelen een belangrijke rol in de Consideration- en Think-fase. Mensen zijn al specifiek op zoek naar een product en vergelijken de producten met elkaar om vervolgens over te gaan tot een aankoop. 

Wij zijn gespecialiseerd in adverteren op onder andere Beslist.nl en Ebay. Deze partijen werken net als veel andere kanalen met een productfeed die moet voldoen aan bepaalde eisen. Er wordt gebruik gemaakt van een afrekenmodel op basis van CPC (cost per click) en CPS (cost per sale).

 

Feedmanagement

Zoals hierboven al even kort benoemd, is een productfeed essentieel voor de bovenstaande platforms. In een productfeed staat productinformatie over de producten die jij verkoopt. Jouw feed moet voldoen aan verschillende eisen en criteria die variëren per platform. Wij optimaliseren feeds, zodat ze voldoen aan deze criteria. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de juiste koppeling gemaakt kan worden tussen de feed en het desbetreffende platform. Hiervoor werken wij met feedmanagement tools als Channable en Channelengine.

 

Voordelen marketplaces

  • No cure, no pay. Je betaalt een vast bedrag of percentage per sale/lead aan het netwerk, dus niet per klik* (* deze optie is overigens wel mogelijk)
  • Eenvoudig en snel meer omzet voor je webshop
  • Adverteren op marketplaces kan op zeer korte termijn gestart worden
  • Toegang tot een zeer groot bereik
  • Fulfilment mogelijk bij sommige marketplaces

Blijf op de hoogte

Onze stories