Google's Spam & Helpful Content update | Lees alles wat je moet weten in deze story!

Gebruikerservaring

UX/UI design

Nou, het heeft lang geduurd, maar ik heb toch gevonden wat ik zocht. Deze winkel verkoopt inderdaad het product dat ik zoek! Spuuglelijke website, maar goed. En waar zit de zoekfunctie eigenlijk? Hoe werkt dit menu? En is dat… COMIC SANS?!?!?!

Mocht jouw website voldoen aan één of meerdere van hierboven genoemde aspecten, dan is er werk aan de winkel om het digitale gezicht van jouw onderneming een enorme metamorfose te geven. Geen nood! Dankzij de specialisten in UX/UI design van 050media weet jouw doelgroep perfect waar die aan toe is.

Wat is UX/UI design?

Het zijn eigenlijk twee verschillende begrippen, maar er vindt wel behoorlijk veel samenhang plaats in deze belangrijke takken van webdevelopment. De één gaat over gebruik, de ander over aantrekkelijkheid. Voor jouw website is de User eXperience ontzettend belangrijk. Hij of zij moet nooit verdwaald raken maar altijd de weg kunnen vinden op jouw website. Onder andere een heldere en logische menustructuur en een doortastende zoekfunctie zorgen hiervoor. UX is voor de website ervaring van de bezoeker eigenlijk de lantaarn in het donker.

Wat is User Interface?

User Interface is de discipline die bepaalt hoe rustig, passend en aantrekkelijk de uitstraling van je website is. Want zodra het als bezoeker lastig is om je te concentreren op waar je eigenlijk voor kwam, neemt die al snel de benen en gaat op zoek naar een ander. Je website mag nooit te veel kalmte uitstralen maar ook niet te veel drukte: nee, die moet perfect zijn en een logische verdeling hebben van geschreven content en het gebruik van foto’s en video’s. Maar ook het kleurgebruik en de belettering spelen hierbij een grote rol.

Waar we goed in zijn

Onze diensten

Wat doet een UX/UI designer?

Wanneer jij een website laat bouwen of onderhanden laat nemen door een UX/UI designer, toetst hij of zij het platform op basis van de volgende vragen:

Heeft de website betekenis en nut voor de gebruiker?

Is de website prettig om naar te kijken en door te bladeren?

Is de website gebruiksvriendelijk en logisch ingedeeld?

Is de website gemakkelijk in gebruik?

Is de inhoud van de website betrouwbaar?

Trots zijn we op

Ons werk

Werkwijze

UX/UI ontwikkeling

Hierboven hebben we al in het kort uitgelegd wat belangrijk is wat betreft UX/UI design. Hieronder lees je hoe de ontwikkeling precies in zijn werk gaat en welke fasen wij hierin onderscheiden:

UX/UI ontwikkeling

Stap 1: Afstemming wensen

Als eerst wordt er een intakegesprek gevoerd waarin wij jouw wensen kunnen vaststellen.

Stap 2: Analyseren gebruikerservaringen

Vervolgens gaat onze UX/UI designer op basis van de vragen en jouw wensen de gebruikerservaringen en wensen analyseren van zowel bezoekers als de klant.

Stap 3: De customer journey

Op basis van de wensen en gebruikerservaringen wordt een plan opgezet om de zogeheten customer journey te verbeteren. Dit is het pad dat een bezoeker aflegt om te vinden wat hij of zij zoekt.

Stap 4: Adviezen

Onze UX/UI designer draagt actief bij aan de conversie-optimalisatie van de site en brengt adviezen uit aan de developers en visual designers over verbetering van de user experience.

Stap 5: Testfase

Alle implementaties en wijzigingen worden nu uitgebreid getest in een tijdelijke locatie die voor Google afgeschermd is.

Stap 6: Livegang

Werkt alles naar behoren en heeft de site jouw volledige goedkeuring? Dan is het tijd om deze live te laten gaan!

Wij werken voor jou

Team Development

Meta Bergman

Backend developer

Geert Sjoerdstra

Full-stack developer

Cris Pijper

Full-stack developer

Eric Peutz

Projectmanager

Tim Klaassen

Teamlead Development

Kim Hovingh

Backend Developer

Stijn Diepenmaat

Junior UX UI Designer

Jesse Huizing

UX UI Designer

Binnen 24 uur reactie
Vrijblijvend gesprek
Wekelijkse updates

Heb je interesse in de mogelijkheden of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht