050media officieel Shopify partner | Lees meer in deze story!

Stories

Hoe werkt adverteren op LinkedIn?

LinkedIn is hét social media kanaal voor zakelijke contacten. Hier kun je jezelf zichtbaar maken en contact leggen met andere professionals. Maar het gaat niet meer alleen om netwerken en je CV delen. LinkedIn is ook interessant om advertenties op te draaien. In deze story leggen we je alles uit rondom adverteren op LinkedIn!

Eerste stap voor adverteren op LinkedIn: bedrijfspagina maken

Vooral voor bedrijven op de B2B markt en voor recruitment is adverteren op LinkedIn heel erg interessant. Om te willen adverteren via LinkedIn is het belangrijk dat de basis van het account goed is. Je gaat daarom eerst een LinkedIn bedrijfspagina maken voor jouw bedrijf. We leggen je kort uit hoe je dit doet. Nadat deze bedrijfspagina is aangemaakt, kun je het gaan beheren en ermee adverteren.

Je voegt allerlei belangrijke onderdelen toe aan de bedrijfspagina. Je begint met een mooie coverafbeelding, deze is meteen te zien als iemand de pagina bezoekt. Daarna voeg je een passende beschrijving toe, waarin jij jouw bedrijf kort maar krachtig omschrijft. Vervolgens voeg je de specialismen toe die kenmerkend zijn voor jouw organisatie. Tot slot geef je de knop die bovenaan de pagina te zien gaat zijn een naam en vul je in waar het bedrijf is gevestigd. Wanneer je al deze stappen hebt uitgevoerd, heb je de basis gelegd voor het maken van jouw LinkedIn bedrijfspagina.

Hoe adverteren op LinkedIn?

Om te kunnen adverteren op LinkedIn moet je, naast een bedrijfspagina, een advertentieaccount aanmaken. Dit doe je door rechtsboven op “werk” en daarna op “adverteren” te klikken. Vervolgens vul je hier alle benodigde gegevens in voor het opstarten van een advertentie account, zoals financiële gegevens. Nadat je alle velden hebt ingevuld en hebt opgeslagen, heb je een advertentie account aangemaakt. Nu kan je gaan beginnen met adverteren op LinkedIn! 

Waar op letten bij een LinkedIn advertentie?

Bij het maken van een LinkedIn advertentie is naast het bepalen van de doelgroep, ook de content erg belangrijk. Want wanneer jij op de tijdlijn komt van jouw ideale doelgroep, wat wil je dan aan hen tonen? Denk dus goed na over de content van je LinkedIn advertentie. Hoe maak je de kop pakkend genoeg? Ga je emoticons gebruiken of juist niet? Wanneer je dit besloten hebt, moet je het nog in een mooi visueel sausje gieten. Kies voor professionele afbeeldingen of een video die goed bij jouw boodschap past.

Wat kost adverteren op LinkedIn?

Een exact antwoord op deze vraag is er eigenlijk niet. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. De kosten hangen namelijk af van de looptijd van de advertentie, de relevantie en de doelgroep die je wilt aanspreken. Hoe specifieker en relevanter de doelgroep, hoe meer costs per click je bijvoorbeeld betaalt. Je bepaalt dus zelf wat de kosten van jouw LinkedIn campagne zullen zijn.

Met LinkedIn kun je heel specifiek je doelgroep afbakenen en hiermee alleen de mensen aanspreken die relevant zijn voor jouw LinkedIn campagne

Voordelen van adverteren op LinkedIn

Er zitten veel voordelen aan het adverteren op LinkedIn. Je kunt namelijk heel specifiek je doelgroep afbakenen en hiermee alleen de mensen aanspreken die relevant zijn voor jouw LinkedIn campagne. Denk er daarom vooraf goed over na wie je wilt bereiken en wat je hen wilt zeggen met jouw advertentie.

Zo kun je targetten op bedrijven en industrieën, waarbij je meerdere opties kunt aangeven. Deze opties kun je ook nog verfijnen naar bijvoorbeeld job functies, het niveau van de medewerker en de jaren van ervaring. Door deze voordelen van adverteren op LinkedIn te gebruiken voor je campagne, kun je het geld dat je in de advertentie stopt ook optimaal benutten. Zo weet je zeker dat de juiste mensen jouw advertentie te zien krijgen! 

Naast vele voordelen zitten er ook een paar nadelen aan LinkedIn ads, waar je rekening mee moet houden voordat je begint met LinkedIn marketing. Ten eerste het budget. De kosten voor het adverteren op Linkedin kunnen vrij hoog worden bij een goede campagne. Wil je een hele gerichte campagne opzetten moet je zeker aan een paar honderd euro denken voor een aantal weken adverteren op een voor jou hele relevante, specifieke doelgroep. Daarom moet je van te voren goed nadenken wat je verwacht van de resultaten en waar je allemaal aan moet denken om het te laten slagen. 

Doelen stellen aan jouw LinkedIn advertentie

Wanneer je doelen gaat stellen aan jouw LinkedIn advertentie, kun je aan het eind van de campagne concreet terugblikken en kijken of je de doelen behaald hebt. Een doel kan bijvoorbeeld zijn een x aantal euro’s per offerte aanvraag. Of ga voor lead nurturing, zodat je in de toekomst kunt inspelen op de behoeftes van jouw klanten. Wanneer je doelen gaat stellenaan jouw LinkedIn advertentie, zorg er dan voor dat deze realistisch zijn en dat je tevreden bent op het moment dat jouw doel behaald is. Anders is het zonde van jouw investering!

A/B testen bij LinkedIn adverteren

Zorg altijd dat je A/B testen uitvoert bij LinkedIn adverteren. Dit zijn twee dezelfde soort advertenties met een andere lay-out of content die je tegelijkertijd laat tonen op LinkedIn. Hierdoor kom je te weten welke LinkedIn advertentie beter werkt en kun je je gaan doorontwikkelen op deze successen. 

Ideeën voor A/B testen in LinkedIn zijn:

Job function tegen job title

Seniority niveau tegen lagere seniority niveau

CTA's in koppen testen

Emoticons in de content testen

Afbeeldingen testen

Zorg dus voor hetzelfde concept met genoeg diversiteit erin om een goede conclusie te kunnen trekken uit zo’n test. Wanneer je kiest voor A/B testen bij LinkedIn adverteren, is het belangrijkste om de resultaten goed te analyseren. Welke varianten werkten het best? En waarom? Wanneer je hier achter gekomen bent, kun jij jouw LinkedIn advertenties steeds beter optimaliseren voor de beste uitkomsten.

Waarom LinkedIn voor bedrijven?

Het is erg gunstig om voor jouw bedrijf een LinkedIn pagina aan te maken. Hiermee kun je gemakkelijk content adverteren op een hele specifieke doelgroep. Vooral voor bedrijven in de business to business sector is dit erg interessant en waardevol. Je bent zo meer zichtbaar onder je doelgroep. Met LinkedIn adverteren zijn er vele opties om zichtbaar te worden bij specifieke doelgroepen.
 

Hoe maak ik een bedrijfspagina op LinkedIn?

Dit gaat vanuit je persoonlijke account. Allereerst klik je rechts bovenin op het pictogram “werk”. vervolgens klik je op “bedrijfspagina maken”. Daarna volgen er een aantal opties, gegevens en details die je invult wat betrekking heeft tot het bedrijf waarvoor je de pagina aanmaakt. Als alles juist is ingevuld kun je op “pagina maken” klikken en vervolgens “Nu uw pagina bouwen” klikken. En klaar is Kees!
 

Hoe adverteer je op LinkedIn?

Om te kunnen adverteren op LinkedIn moet je, naast een bedrijfspagina, een advertentieaccount aanmaken. Dit doe je door rechtsboven op “werk” en daarna op “adverteren” te klikken. Vervolgens vul je hier alle benodigde gegevens in voor het opstarten van een advertentie account, zoals financiële gegevens. Nadat je alle velden hebt ingevuld en hebt opgeslagen, kun je gaan beginnen met adverteren op LinkedIn! Lees hier meer over het adverteren op LinkedIn.
 

Hoe krijg ik een bedrijfslogo op LinkedIn?

Om het logo op jouw persoonlijke pagina te krijgen is het eerst belangrijk dat het logo in jouw bedrijfspagina staat. Een bedrijfspagina is hiervoor dus noodzakelijk. Je gaat eerst naar de functie waar je het logo aan wilt toevoegen. Daarna klik je op het bewerk potloodje en vul je bij “bedrijf” de naam van jouw bedrijf in. Nu komt de pagina van jouw bedrijf tevoorschijn, selecteer deze. Tot slot sla je alles op en zo heb jij jouw bedrijfslogo toegevoegd.
 

0%

Geschreven door Anjo

08-04-2021

in: Advertising / Social Media / Online marketing

Je bent op 0% van het artikel