Case

Jollein

Begin 2022 zijn we de samenwerking met Jollein begonnen. Jollein produceert alles voor in en rondom het babybedje. Hun producten worden ontworpen in Assen en vervolgens wordt de grote productie opgezet in het buitenland. In 2023 viert Jollein haar 50e verjaardag!

Wil je de Emerce Live presentatie slides (nog eens) bekijken?

Download de Emerce Live presentatie slides

De samenwerking

Onze strategie

Toen Jollein bij ons kwam waren ze een aantal jaren gestart met de B2C tak, daarvoor waren ze voornamelijk gericht op B2B. Hun producten werden wereldwijd aan de B2B tak geleverd. Om dit succes ook met de B2C tak te behalen was het tijd voor een nieuwe shop. Om extra functionaliteiten te krijgen moesten ze van Shopware 5 updaten naar Shopware 6, wat betekende dat ze een volledig nieuwe shop moesten hebben. Een goed moment om te kijken naar een ander platform. Jollein was op zoek naar een platform dat met ze meegroeit en waarvoor geen nieuwe webshop gebouwd hoeft te worden om op de nieuwste versie te draaien. Het primaire doel van de nieuwe webshop was een hoger conversiepercentage dan de ‘oude’ webshop. Daarnaast moest de merkbeleving terug komen over de gehele webshop.

Na de gesprekken met Jollein kwamen we tot de conclusie dat Shopify het meest geschikte platform is om de webshop op te bouwen. Met de standaard functionaliteit voor Shopify en een aantal APPs hebben we een mooie webshop neergezet.

UX/UI voor conversieoptimalisatie

Onze UX/UI designer heeft, voordat hij aan de slag ging, met Jollein aan de tafel gezeten om een goed beeld te krijgen van de wensen voor het design. Hierna is hij pagina voor pagina het ontwerp gaan uitwerken voor zowel mobiel als desktop. In dit proces was het contact van onze designer met Jollein intensief, zodat aan de wensen voldaan kon worden.

Design en webbouw

Nadat alle designs akkoord zijn gegeven door Jollein heeft onze designer een briefing gegeven aan het front-end team. Hierna zijn twee van onze front-enders verantwoordelijk gesteld voor de bouw van de webshop met het nieuwe design.

Webdevelopment

De front-enders zijn vervolgens aan de slag gegaan en hebben de webshop voor 90% neergezet. Dit is vaak het moment dat ook de eerste oplevering plaatsvindt. Hierna konden we de webshop vullen met de huidige content en konden we de koppelingen maken met externe tools om de producten te vullen. Daarnaast komen er bij de daadwerkelijke invulling vaak nog een aantal feedbackpunten naar voren (vandaar de 90%).

Webdevelopment vervolg

De front-enders zijn ondertussen verder gegaan met de laatste 10%. Jollein heeft grotendeels de bestaande beeldmaterialen vervangen en de teksten aangepast naar wens. De samenwerking met de e-commerce manager en marketing manager van Jollein was een perfecte match.

Live zetten

Toen beide partijen akkoord waren hebben we de shop live gezet. Hierbij begonnen we met de minst belangrijke shop, om de laatste puntjes op de i te zetten en kleine foutjes eruit te halen.

Vertalen Franse en Duitse shop

Vrij snel na de eerste oplevering hebben wij de Franse en Duitse shop van Jollein volledig vertaald, zodat ook deze shops snel live konden gaan. Een goede samenwerking zorgde voor een resultaat waar we trots op zijn.

Start doorontwikkeling

Samen met Jollein zijn er nog een aantal functies bedacht om de webshop nog beter te maken. Ook na livegang zijn we daarom verder gaan doorontwikkelen aan de webshop. Dit is een doorlopend proces.

Cross-border marketing

Jollein verkoopt haar producten ook over de grens. Er is voor gekozen om voor iedere taal een aparte Shopify installatie neer te zetten, zodat de webshops zo goed mogelijk op de verschillende talen en culturen kunnen worden aangepast.

Jollein naar Shopify Plus

Een jaar later kwam Jollein met de vraag of we dit proces ook met hun B2B webshop kunnen uitvoeren. Op deze manier kwam Shopify Plus in beeld. Het voordeel hiervan is dat Shopify Plus een B2B omgeving heeft. Daarnaast heeft het een snelle API voor het heen en weer sturen van data tussen verschillende tools. Bovendien wordt het met Shopify Plus mogelijk om de checkout aan te passen.

Wat gaan we doen

In de toekomst

Maak kennis met

Het team

Mauro Rinsma

Projectmanager

Cris Pijper

Full-stack Developer

Kim Hovingh

Backend Developer

Trots zijn we op

Ons werk

Jollein

Binnen 24 uur reactie
Vrijblijvend gesprek
Wekelijkse updates

Wordt jouw case de volgende?

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht

Blijf op de hoogte

Onze stories