Story

Essentiële tools voor jouw Shopify webshop: deze 7 Shopify apps moet je hebben!

Wil je graag een hoogwaardige, gebruiksvriendelijke webshop? Dan is Shopify het perfecte e-commerceplatform voor jou! Als één van de meest toegankelijke en veelzijdige e-commerceplatforms van dit moment, biedt Shopify de perfecte basis voor jouw webshop. Maar wat het echt onderscheidt van de rest, zijn de duizenden apps beschikbaar in de Shopify App Store. Met deze apps heb je allerlei tools tot je beschikking die zijn ontworpen om het beste uit jouw Shopify webshop te halen of die jou ondersteunen in de migratie naar een nieuwe webshop op Shopify.

Toch kan dit overvloedige aanbod ook voor keuzestress zorgen. Met alle beschikbare apps is het makkelijk om verdwaald te raken in de vele opties die er zijn. Daarom nemen we je in deze story mee in 7 Shopify apps die je volgens ons echt moet hebben!

1. Analyzify

Eén van de cruciale aspecten voor een succesvolle webshop is het goed kunnen analyseren van jouw gegevens. Denk aan diverse elementen zoals verkoopprestaties, klantgedrag en conversies. Analyzify is dé oplossing die je helpt bij het analyseren van deze gegevens en statistieken van je Shopify shop. Het biedt namelijk uitgebreide rapporten en inzichten over de statistieken die je nodig hebt. Bovendien biedt het naadloze integraties met verschillende tools zoals Google Tag Manager, Google Analytics 4 en verschillende advertentieplatforms. Kortom, om goed inzicht te verkrijgen in al jouw data, is deze app onmisbaar!

 

2. Matrixify

Heb jij een uitgebreide catalogus of moet jij regelmatig bulkupdates doen? Bespaar tijd en stress met de Matrixify app! Dit is een krachtige app die een geavanceerd productbeheer op het Shopify-platform mogelijk maakt. Met Matrixify kun je gemakkelijk grote hoeveelheden data importeren, exporteren en beheren met Excel en CSV-bestanden. Dit is handig voor taken zoals het updaten van productinformatie, prijzen, voorraad, en het migreren van gegevens van of naar een andere winkel.

 

3. Translate & Adapt

Gaat de verkoop van jouw webshop buiten de grenzen van Nederland? Dan is de Shopify app Translate & Adapt zeker aan te raden! Deze app stelt je in staat om je webshop eenvoudig meertalig te maken door automatische vertalingen toe te passen op verschillende aspecten van de winkel. Denk hierbij aan productbeschrijvingen, pagina's en navigatiemenu's. Hierdoor wordt je webshop dus gemakkelijk vertaald en kunnen internationale klanten gemakkelijker toegang krijgen tot je producten en diensten in hun eigen taal.

 

4. Search & discovery

Verhoog de gemiddelde bestelwaarde van jouw klanten met behulp van de Search & Discovery app van Shopify! Deze waardevolle app is specifiek ontworpen om de zoekfunctionaliteit te verbeteren, wat resulteert in een verbeterde relevantie van je producten en een verhoging van je verkoop. Dankzij Search & Discovery kun je verschillende strategieën toepassen, zoals:

  • Aanpassen van filters om kopers in staat te stellen hun zoekopdrachten te verfijnen.
  • Creëren van synoniemengroepen voor de termen die door klanten worden gebruikt.
  • Gebruik maken van productboosts om specifieke producten in de zoekresultaten te benadrukken.
  • Toevoegen van gerelateerde en aanvullende producten aan productpagina's.

 

Deze functionaliteiten stellen je in staat om een geavanceerde zoekervaring te bieden aan jouw klanten. Zo kunnen ze gemakkelijker de producten vinden waar ze naar op zoek zijn, en vergroot je tegelijkertijd de kans dat ze extra items toevoegen aan hun winkelwagen.

 

5. Channable

Channable biedt een krachtige functionaliteit waarmee je gemakkelijk productfeeds kunt maken, aanpassen en synchroniseren met diverse online verkoopkanalen, waaronder Google Shopping, Amazon, bol.com en meer. Daarnaast heb je met deze app de mogelijkheid om jouw productaanbod te personaliseren, productinformatie te verrijken en de zichtbaarheid van jouw producten te vergroten. Dit resulteert in een verbeterde kans op verkoop en een grotere exposure voor jouw producten. Kortom, met Channable kun je jouw online aanwezigheid uitbreiden en daarmee de verkoopmogelijkheden maximaliseren.

 

6. Wishlist King

Wishlist King is de ultieme Shopify-app die de winkelervaring voor jouw klanten verbetert en tegelijkertijd waardevolle inzichten biedt over populaire producten, die de verkoop kunnen stimuleren. Deze app stelt klanten in staat om producten toe te voegen aan een verlanglijstje binnen de webshop, waardoor ze eenvoudig producten kunnen markeren die ze willen opslaan voor later. Zo kunnen ze gemakkelijker hun favoriete items bijhouden. Hierdoor wordt niet alleen de betrokkenheid van klanten versterkt, maar vergroot je ook de kans dat ze terugkeren naar jouw webshop en uiteindelijk tot aankoop overgaan.

Bovendien kun je dit proces stimuleren door jouw e-mailmarketing automation flows (in Klaviyo) hierop af te stemmen. Door klanten herinneringen te sturen van hun verlanglijstje, kun je hen subtiel aanmoedigen om terug te keren naar jouw webshop en hun interesse om te zetten in aankopen.

 

7. Cart2Cart

Overweeg je de overstap naar Shopify voor jouw webshop? Dan is Cart2Cart een essentiële app! Deze tool biedt ondersteuning bij het migratieproces van jouw oude webshop naar het Shopify platform. Met Cart2Cart wordt het eenvoudig om geautomatiseerd producten, klanten, bestellingen en andere belangrijke gegevens vanuit diverse e-commerceplatforms over te zetten naar jouw nieuwe Shopify webshop. Door gebruik te maken van deze app profiteer je van een naadloze overdracht van cruciale gegevens, wat zorgt voor een vlotte en probleemloze migratie naar Shopify

 

Jouw partner voor een Shopify webshop

Ben je op zoek naar manieren om jouw Shopify webshop naar een hoger niveau te tillen? Of overweeg je de overstap naar het Shopify platform? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw online winkel kunnen laten groeien.

0%

Geschreven door Daniek

09-01-2023

in: Development

Je bent op 0% van het artikel