Wij realiseren jouw

SEO techniek

Om jouw website op te laten vallen in Google is het belangrijk dat je website zo optimaal mogelijk presteert. Google hecht bijvoorbeeld heel veel waarde aan SEO techniek, wat de mate van zoekmachine-optimalisatie bepaalt. Kort gezegd, Google stelt voorwaarden aan de HTML-code van jouw website om zo goed mogelijk vindbaar te zijn. Zo moet er een duidelijke en overzichtelijke structuur in zitten. Kortom, niet alleen topkwaliteit content is van groot belang, ook op het gebied van SEO techniek moet je digitale platform volledig kloppen. 050media heeft alle kennis en kunde in huis om je hierbij te helpen!

Benieuwd waar voor jou nog kansen liggen op het gebied van SEO? Vraag onze gratis scan aan!

Vraag gratis scan aan!

Wat zijn de pijlers van SEO techniek?

SEO techniek bij 050media

Pagespeed

De snelheid van je website is belangrijk om twee verschillende redenen: de gebruikerservaring en voor het crawlen van je website. Voor gebruikers is het prettig dat pagina’s snel geladen worden, zodat ze niet afgeleid raken van hun taak. Maar ook voor Google is het belangrijk dat je website snel laadt. Zo kan het je website sneller scannen en heeft het dus meer tijd om de overige pagina’s op de website ook te lezen. Bovendien heeft dit een positieve uitwerking op je positie in Google.

Website structuur

Met een goede website structuur kan Google jouw website makkelijker crawlen. Deze structuur kun je geven met onder andere een overzichtelijke navigatie en breadcrumbs die aangeven waar de gebruiker zich bevindt in de structuur. Van deze structuur wordt vervolgens een sitemap (een soort blauwdruk van je website) gemaakt, die het makkelijker maakt voor Google om de structuur en de website te begrijpen. Het is belangrijk dat deze sitemap in Google Search Console is toegevoegd.

Search appearance

Met de juiste SEO techniek kun je ervoor zorgen dat je nog meer opvalt tussen de zoekresultaten. Dit kan met behulp van zogenoemde Search Snippets en Structured Data. Dit zijn codes die informatie geven aan Google waardoor die de informatie makkelijker kan indelen. Hierdoor is het mogelijk om extra uitgelicht te worden in de zoekresultaten. Daarnaast is dit een mooie manier om aan Google je expertise en autoriteit over een onderwerp kenbaar te maken.

Dit is hoe het werkt

SEO techniek uitgelegd

Om goed vindbaar te zijn in Google is het van belang dat Google jouw website goed en snel kan lezen. Je website wordt gelezen door zogeheten crawlers. Deze kleine robotjes springen van link naar link door jouw website heen en lezen de content. Ze hebben genoeg te doen en kunnen daarom maar een bepaald aantal pagina’s crawlen per keer. Met behulp van technische SEO kun je ervoor zorgen dat het crawlen wordt versneld en Google dus meer pagina’s kan lezen per keer. De website is door de SEO-techniek niet alleen beter vindbaar, maar ook veiliger te gebruiken en geschikt voor mobiele apparaten.

Bij 050media hebben we alle kennis in huis om de robots zo soepel mogelijk door jouw website te laten crawlen. Met onze unieke samenwerking tussen ons webdevelopment team en ons SEO team zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen die jouw website nog beter leesbaar maakt voor Google. 

Hoe we te werk gaan

Dit is onze werkwijze

Stap 1: SEO techniek analyse

We starten met het uitvoeren van een uitgebreide SEO scan. Hierdoor weten we precies hoe jouw website ervoor staat. Hiervoor gebruiken wij verschillende tools om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen.

Stap 2: Problemen rangschikken

Om voor maximale impact te zorgen rangschikken wij alle problemen die zijn geconstateerd. De meest urgente zaken worden ook als eerste opgepakt. Met de kennis van onze SEO-consultants gecombineerd met die van de front & backend - developers wordt dit grondig aangepakt.

Stap 3: SEO techniek uitbreiden

Nadat de problemen zijn getackeld kijken wij naar welke kansen er op het gebied van SEO techniek zijn. Hierbij kun je denken aan onder andere serversnelheid, redirects, canonicals, caching, robots.txt, maar ook het toevoegen of uitbreiden van structured data.

Ook jouw techniek verbeteren?

Sitespeed optimalisatie
Google Search Console issues aanpakken
Vindbaarheid verbeteren

Vraag een gratis scan aan!

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht

Blijf op de hoogte met

Onze stories

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief