Hoe je jouw webshop Black Friday ready maakt? Lees het in onze nieuwste Story!

Wij realiseren jouw

Linkbuilding

Linkbuilding is een SEO-strategie waarbij je ervoor zorgt dat meerdere relevante links naar jouw website toe verwijzen en andersom. Het doel hiervan is om de waarde van jouw website te verhogen en zo een betere positie in Google te verkrijgen.

Trots zijn we op

De resultaten

Fotolijst.nl

26% stijging in organisch bezoek

Gadero

10.000 zoekwoorden op plek 1 - 3

MyGo.nl

In 1 maand Domain rating van 2 naar 24.

Werkwijze

Samenwerken

Samen met jou maken we een plan voor je website om optimaal gebruik te maken van linkbuilding. Onze specialisten maken een analyse van het huidige linkprofiel: hoeveel links verwijzen er nu naar jouw website? Een concurrentieanalyse: hoe pakken jouw concurrenten dit aan en waar zijn hun links te vinden? En een marktverkenning: op wat voor manier worden vergelijkbare producten en diensten aangeboden? Op basis van deze uitkomsten wordt het plan op maat gemaakt voor jouw website!

Stap 1: Afstemming zoekwoorden

Aan het begin van de maand stemmen we met jou de focuszoekwoorden met doel van die maand af. Nemen we zoekwoorden uit de vorige maand mee? Of gaan we de focus verleggen?

Stap 2: Linkcreatie en -realisatie

We spreken ons netwerk aan en gaan op zoek naar relevante websites in de vorm van blogs, nieuwssites, fora en meer. Naast relevantie beoordelen we die websites op belangrijke data.

Stap 3: Wekelijkse afstemming en voortgang

Afhankelijk van de intensiteit die we met je afspreken, krijg je van ons wekelijks een update van wat we gedaan hebben, waarom we dit gedaan hebben en wat de vervolgstappen zullen zijn.

Stap 4: Maandrapportage

Aan het eind van de maand krijg je een uitgebreide maandrapportage. Met deze maandrapportage nemen we de voortgang van de focuszoekwoorden mee en bepalen we of we de focus verleggen en een nieuw zoekwoord pakken of de huidige zoekwoorden moeten behouden.

Extra: Out of the box

Daarnaast zullen we wat meer out of the box trajecten aandragen en na afstemming uitvoeren. Dit kunnen backlinks zijn via onder andere Wikipedia, onderzoeken en persberichten.

Blijf op de hoogte met

Onze stories

Linkbuilding

Binnen 24 uur reactie
Vrijblijvend gesprek
Wekelijkse updates

Heb je interesse in linkbuilding of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Jouw naam
Jouw e-mailadres
Jouw bericht

Wij werken voor jou

Team Content

Frank van de Streek

Contentmarketing consultant

Rody de Wolff

Junior Contentmarketeer

Thamar Bijholt

Contentmarketing consultant

Aïda Balalic

Contentmarketeer

Andreas Tasma

Copywriter

Adriënne Moret

Contentmarketeer

Thierry Kinart

Online Marketeer

Johan Herder

Foto- & Videograaf

Chiel Zwarts

Contentmarketeer

Isa Ottens

Junior Contentmarketeer

Iris Bruinsma

Contentmarketeer

Pim van der Zon

Contentmarketeer

Laura Kattenbeck

Online Marketing Specialist Germany

Flip Schouten

Copywriter

Linkbuilding

Als bedrijf wil je natuurlijk dat niemand uit jouw doelgroep nog om jou heen kan. Dit houdt in dat Google jou direct moet oppikken zodra er een populair zoekwoord wordt ingevoerd dat met jouw branche te maken heeft. Maar hoe bereik je dit? 050media ziet in onder andere linkbuilding de oplossing!
 

Wat is linkbuilding?

Om erachter te komen wat het precies voor jouw onderneming kan doen, moeten we eerst vaststellen wat linkbuilding precies is. Dit proces houdt in dat andere websites met links doorverwijzen naar de jouwe. Hoe kwalitatiever de site waarop deze links staan, hoe sneller Google jouw website in de gaten krijgt en bovenaan zet in de zoekresultaten. Het is een onmisbaar deel van zoekmachine-optimalisatie (SEO), aangezien het een manier is om samen met content tot hetzelfde doel te komen. Maar dan elk via een andere route.

Linkbuilding strategie

Om jouw linkbuilding strategie te laten werken, houden we het niet bij lukrake links uitwisselen met andere websites. Voornamelijk de pagina’s die al heel hoog scoren en juist degene die wat meer aandacht mogen krijgen, worden gebruikt om de beste resultaten mee te behalen. Een linkbuilding strategie ziet er dan als volgt uit.

Zodra Google de verwijzingen naar jouw website opmerkt, wordt jouw website een hogere waarde toegekend. En jouw website krijgt alleen maar meer waarde, als de websites die naar jouw website linken eveneens hoog worden aangeslagen. Blogs met unieke content, bijvoorbeeld. Zodra je het effect begint te merken, is het verstandig om de zoekwoorden van de onderliggende pagina’s aan te passen op de categorieën die al heel hoog scoren.

Interne linkbuilding

Zodra je eenmaal vindbaar (en vervolgens gevonden) bent, is het belangrijk dat een bezoeker direct toegang heeft tot de informatie waar hij of zij naar op zoek is. Zeker wanneer die zich op dieperliggende pagina’s bevindt. Dat betekent dat de content op je website een logische linkstructuur moet hebben, waarbij we dus spreken van interne linkbuilding: verwijzingen naar jouw site vanaf je eigen site. Door deze interne links kan een bezoeker eenvoudig navigeren door jouw website en de gewenste informatie vinden.

Stel, je hebt een site waarop je allerlei elektronica verkoopt, van huishoudelijke apparaten tot witgoed. Op een pagina waar jij je pc’s promoot, komen bijvoorbeeld links te staan naar monitoren, muizen, toetsenborden, speakers, printers, headsets en allerlei andere relevante randapparatuur. Maar verwijzingen naar koelkasten en wasmachines komen hier natuurlijk niet op te staan: hier is de lezer immers helemaal niet naar op zoek. Relevantie is een sleutelwoord als het op interne linkbuilding aankomt.