Google Speed update

Op 17 januari 2018 kondigde Google een nieuwe update aan: de Google Speed Update. Een aantal maanden later, op 9 juli, werd de update van kracht. De update heeft alles te maken met de snelheid van je website op mobiele platform. Steeds meer mensen maken gebruik van hun telefoon of tablet als ze  websites willen bezoeken. En aangezien men steeds ongeduldiger is, willen gebruikers graag een snelle website en zullen ze een pagina met lange laadtijd eerder verlaten. Hier gaat de Google Speed Update dus om; de snelheid van de webshop of website op je mobiel.

Moet ik me zorgen maken?

Nee, tenzij je website heel traag is op mobiel, dan loop je de kans om lager te ranken in Google. Nu was laadtijd altijd al een ranking factor voor deze machtige zoekmachine, maar daar ging het vooral om de snelheid van de website in desktopversie. Je hoeft je nog niet direct zorgen te maken over je website, want Google heeft aangekondigd dat de update alleen impact heeft op de traagste pagina’s, die slechts een klein percentage van de zoekopdrachten vormen. Ook zegt Google dat goede content nog altijd belangrijker zal zijn dan de snelheid van je site. Maar negeer de update niet! Denk aan je bezoeker; hij of zij zal het heel fijn vinden als je website snel werkt en geen lange laadtijd nodig heeft. Dit is indirect ook goed voor je website of webshop. 
 

Wat moet ik nu doen?

Google zelf en vergelijk jouw website met die van anderen op je mobiel. Is je website snel? Dan hoef je niks te doen. Wanneer je het gevoel hebt dat de laadtijd toch lang is kunnen wij je helpen! Wil je meer weten over de impact van Google Speed Update en de gevolgen voor jouw website? Neem dan contact op met het SEO team van 050media!

0%

Geschreven door

in: Content

Je bent op 0% van het artikel