Google's Spam & Helpful Content update | Lees alles wat je moet weten in deze story!

Story

WordPress websites sneller laten indexeren door Google Indexing API tool

Wanneer je website of pagina is geïndexeerd door Google, betekent het dat je vindbaar bent tussen de zoekresultaten. En daarom is het belangrijk dat Google jouw nieuwste artikelen of productpagina’s zo snel mogelijk indexeert. In de praktijk blijkt echter dat het soms weken tot maanden kan duren voordat Google je pagina indexeert. Meer over het indexeren van websites en waarom dit belangrijk is voor jouw website lees je in deze story!

WordPress en de Google Indexing API tool

WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Met een CMS kun je gemakkelijk je website beheren en aanpassen naar eigen wens, zonder enige kennis nodig te hebben over programmeren. Bij 050media gebruiken wij dagelijks WordPress websites voor onder andere onze linkbuilding werkzaamheden. Om onze WordPress websites sneller te laten indexeren gebruiken wij een handige tool, de Google Indexing API tool.

 

Hoe gaat de indexering API te werk? 

De Google Indexing API tool is een plug-in op WordPress. Deze plug-in zorgt er voor dat de crawl robot van Google binnen enkele minuten langs jouw pagina gaat, waardoor deze pagina geïndexeerd wordt! Oorspronkelijk is de tool bedoeld om onder andere vacatures en BroadCast evenementen sneller te laten indexeren, maar het werkt voor elke soort website of pagina. Ook heeft Google naar buiten gebracht dat er geen risico’s aan vast zitten om de tool te gebruiken voor andere pagina’s. 

 

Waarom de Google Indexing API tool gebruiken? 

De Google Indexing API tool wordt gebruikt om pagina’s sneller te laten indexeren in Google. Dit is enorm handig wanneer je tijd gebonden content op je website hebt staan. Je wilt namelijk niet dat je paasassortiment pas in de zomer geïndexeerd is door Google. Ook vergroot je de kans om boven je concurrent te ranken, doordat je sneller vindbaar bent in de zoekresultaten. Wanneer dit het verschil kan maken tussen de eerste of tweede pagina van de zoekresultaten, ook wel SERP (Search Engine Results Page). Kan dit een enorm verschil maken in het verkeer wat er op je website terecht komt. 
 

The best place to hide a dead body is on the second page of the Google SERP

Meer manieren om websites sneller te laten indexeren

Naast de goed werkende Indexing API tool zijn er natuurlijk ook andere manieren om het indexatie proces van jouw website te stimuleren. Verschillende manieren om een pagina sneller te laten indexeren zijn:
 

Toevoegen van de pagina aan je sitemap en deze uploaden naar Google Search Console

Intern linken naar de nieuwe pagina die je geïndexeerd wilt hebben

Externe backlinks naar de nieuwe pagina realiseren

Zorgen voor kliks op de nieuwe pagina, bijvoorbeeld door de pagina te delen op social media.

0%

Geschreven door Lars

08-04-2022

in: SEO

Je bent op 0% van het artikel

Op de hoogte blijven van alle updates?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief